időjárás 1°C Balázs 2023. február 3.
logo

Kertszezon: irány piknikezni, költözzünk ki a szabadba!

Forrás: Lakáskultúra
2021.06.24. 12:40
borítókép

Kapjuk fel a szalmakalapunkat, a kedvenc könyvünket és irány a friss levegő!

Nyáron legszívesebben az egész nappalinkat kiköltöztetnénk a szabadba. Ez több szempontból is nehéz ügy, így univerzális megoldás egy hangulatos piknik a parkban vagy a vízparton. Kapjuk fel a szalmakalapunkat, a kedvenc könyvünket és irány a friss levegő, irány piknikezni! – olvasható a biztatás a Lakáskultúra.hu cikkében!

A kép illusztráció Fotó: Pexels

Otthon a természetben

Pakoljuk meg a piknikkosarat és a hűtőtáskát, egészítsük ki szettünket néhány apró dekorációval, melyek még kényelmesebbé teszik a kint eltöltött időt. A finom falatok mellett fontos a kényelmes ülőhely, hiszen hosszabb időt fogunk a természetben tölteni. Ügyeljünk rá, hogy olyan pikniktakarót válasszunk, aminek PVC-bevonata van, hiszen senki sem szeretne nedves foltokat a ruhán a fűben üléstől.

Kiegészítőkkel kényelmesen

A puha ülőpárnákon kívül kiváló megoldás lehet a hintaágy, melyben elszenderedhetünk vagy olvashatunk, miközben összes végtagunkat kinyújtóztatva élvezhetjük a nyári szellőt az arcunkon. Keressünk két egymáshoz közeli fát, és már kész is a béke szigete. Annak érdekében, hogy a poharak és az uzsonnánk még véletlenül se dőljenek ki, érdemes egy ládát is magunkkal vinni. Egyrészt praktikus, mert a takarókat és párnákat tudjuk benne szállítani, másrészt pillanatok alatt kis asztalkává alakítható.

Extra tipp: Vigyünk magunkkal napelemes égősort, ami hangulatossá varázsolja az estébe nyúló piknikünket.

Ha magas fűben vagy egy vadvirággal teli mezőn találjuk magunkat, jól fedjük le a nassolnivalót, nehogy eltévedjen az ételek és italok között egy méhecske. A csavaros kupakkal ellátott poharak ezt megakadályozzák és még stílusosak is! Használjuk rozsdamentes fém szívószálakat és legyünk tekintettel a környezetünkre. Mi csak bérlők vagyunk a Földön, ezért a piknik után hagyjuk ugyanolyan állapotban a helyet, mint ahogyan előtte volt, hogy mások is élvezni tudják a természetet. A szemetet gyűjtsük össze, szelektáljuk és az arra kijelölt helyen dobjuk ki.

A piknik nélkülözhetetlen darabjai

  • Piknikkosár: Egy hagyományos fonott piknikkosár kényelmes fogantyúval.
  • Pikniktakaró: Ha olyan takarót választunk, amelynek alsó része PVC-bevonatos, ez remekül véd a nedvességtől. A profibb darabok kényelmes pánttal vannak összefogva, ami biztosítja a könnyű szállítást.
  • Ülőpárnák: Egyszínű ülőpárnákat akár az otthoni kerti székekből is magunkkal vihetünk, így még kényelmesebbé és izgalmasabbá tehetjük a piknik dekorációját.
  • Műanyag, többször is használható tányérok és poharak, valamint rozsdamentes acélból készült szívószálak is ideális alternatívát nyújtanak a kültéri ital- és ételfogyasztáshoz.
  • Az eredeti cikk arról, hogyan érdemes piknikezni, elérhető a Lakáskultúra oldalán.