időjárás 2°C Taksony 2022. november 29.
logo

Textiltrendek Angliából: Anna French új kollekciót mutatott be

Forrás: Lakáskultúra
2021.06.26. 10:25
borítókép

Egy stílus, ahol a 18. századi francia kultúra és India egzotikus mintái keverednek.

Különlegesen izgalmas kollekciót mutatott be a napokban a világhírű angol Thibaut Design-hoz tartozó Anna French márka – olvasható a lakáskultúra.hu cikkében.

De kis is Anna French?

Az 1960-as években angol művészeti iskolában kezdte karrierjét Anna French, akinek élénk fantáziáját mindig is átszőtte a történelem. Gyűjteménye nagyszerű alkotásokkal teli kezdve a ragyogó tapétákon át a szövetekig. Az évek során Anna alkotásait az az elhatározása vezérelte, hogy merész és eredeti maradjon. Bátor színhasználata és érzéke a drámaisághoz az évtizedek során változatlan marad. Az angol Anna French márka kínálata exkluzív tapétákból, skót csipkékből, illetve függöny és kárpit textilekből áll. A márka egyediségét a trendi színek és az újragondolt klasszikus designok adják. A Thibaut Design 2007-ben szerezte meg az Anna French márka jogait. A cég azóta is folytatja az Anna által elkezdett hagyományokat, egyedi tervezésű szövetekkel és falburkolatokkal, új és innovatív, időtálló termékkel.

Fotó: Hephaistos Home, Thibaut Design / lakáskultúra.hu

Provence-i és egzotikus egyszerre

A márka legfrissebb termékcsoportja az Antilles kollekció nevet viseli. Az Antilles a francia iparművészet egy sajátos korszakára reflektál: azokra a 18-19. században készült textilekre, melyekben egzotikus, élénk színű motívumok a provencei stílussal keveredtek, és melyek kialakításában döntő szerepet játszott a Karib-szigetekről származó indigó terméséből készülő festékanyag is.

Az Antilles-gyűjtemény átgondolt egyensúlyt ölel fel a 18. századi francia tartományi minták és az indiai egzotikus, élénk színű motívumok történelmi reprodukciói között. Ezeket a szövet- és falburkolatok összehangolását befolyásolta a szigetek legendás mezőgazdasági fejlesztéseinek kiterjedt története és az indigovilág igen kincses öröksége. A festői elemek és az antik dokumentumok elegáns részleteinek keveréke egészíti ki az időtlen minták kínálatát. A textileket a Hephaistos Home kínálatában mind megtaláljuk. Merítsünk ihletet egy kis időutazással!

Az eredeti cikk arról, hogy milyen kollekciót mutatott be az Anna French márka, elérhető a Lakáskultúra oldalán.

Korábbi cikkünkben egy régi, de a mai napig nagy sikerű stílusról írtunk. Szereti a természetet, a kreativitást és a művészeteket? Vágyik egy laza, kissé akár hippis, barátságos térre, ahol elfelejtheti a napi gondokat? A hippi korszak bohém stílusú kézműves alkotásai gondtalanságot, játékosságot és romantikát sugallnak. Tanácsadó lakberendezéshez: bohém stílusú hálószoba.