időjárás 5°C Miklós 2022. december 6.
logo

Így lesz igazán romantikus a hálószoba

Forrás: Lakáskultúra
2021.07.07. 19:04
borítókép

Sosem árthat, ha néhány egyszerű megoldással hívogatóbbá tesszük az egyik legfontosabb szobánkat.

Nyilván minden ember mást és mást tart hívogatónak, mindenki számára mástól lesz romantikus a hálószoba, de azért az olyasmi kevésbé valószínű, hogy valaki kifejezetten neonfényre vagy fekete falakra vágyjon a hálószobában; ha pedig mégis, akkor az illetőnek esélyes, hogy nem csak a szépérzékétől fogunk kissé irtózni – olvasható a Lakáskultúra.hu cikkében.

Hívogató fények

A hálószoba hangulatosságának legfontosabb eleme a világítás. Itt az a lényeg, hogy ne egy lámpa legyen a plafon tetején, amely valamilyen fényt ad, hanem az is, hogy mind a fény erőssége, mind pedig az, hogy hova esik, szabályozható legyen. Régebben divat volt az éjjeliszekrényen elhelyezni egy-egy olvasólámpát, de ahogyan az esti olvasást felváltotta az okoseszközök használata, ez most már kevésbé népszerű.

Az olvasólámpák, pláne kiegészítve egy szép állólámpával, melynek meleg a fénye, máris kellemes hangulatúvá varázsolják a teret, anélkül, hogy megvakítanának minket a fényükkel.

A kép illusztráció Fotó: Pexels

Barátságos textilek

Nemcsak az ágynemű számít, amelyben alszunk, de a többi textil is. A halószobában az a szép, ha minden textil harmonizál egymással. Az ágytakarónak passzolnia kell a szőnyeggel és a függönyökkel, azoknak pedig a díszpárnákkal. Utóbbiakat viszonylag gyakran lehet cserélni vagy újabbakkal kiegészíteni, így nem kell évekig elköteleződnünk egy színvilág mellett.

Személyes tárgyak

A hálószobánkkal talán még többet mutatunk meg a belépő vendégnek magunkról, mint a nappalival. Itt érdemes elhelyezni az olyan műtárgyakat, képeket, kisebb kincseket, amelyek sokat jelentenek nekünk, hiszen elalvás előtt jól esik ezekre ránézni. Sokszor egy családi kép sokkal romantikusabb, mint egy baldachin, melyet egyébként könnyen beszerezhetünk a bútoráruházak gyerekosztályain saját magunknak is.

Luxus

A luxusérzet nem feltétlenül arról szól, hogy egy vagyont költünk a háló berendezésére, sokkal inkább arról, hogy nem kötünk kompromisszumokat, ami a kényelmet és a hangulatot illeti. Valószínűleg megéri például pár ezer forinttal többet költeni egy jó minőségű ágyneműre, mint műszálasban aludni évekig, de a képeket se bútoráruházas keretekben rakjuk a falra. Minél inkább engedünk a minőségből, annál inkább hathat ugyanis egy hálószoba úgy, mintha rövid távú kiadásra készült lakásban lenne. Mivel ezt senki sem kedveli, hacsak nem utazik éppen, érdemes időt és energiát is fektetni a lakás azon szobájába, ahol elvileg kizárólag jó dolgok történhetnek.

Az eredeti cikk arról, hogy hogyan lesz romantikus a hálószoba, elérhető a Lakáskultúra oldalán.

Korábbi cikkünkben az egyedi dekorációhoz adtunk ötleteket. Színes papírból és egy képkeretből csodás fali díszt készíthet, és még kézügyesség sem kell hozzá: így készíthetünk házilag színes és kreatív faliképet.