Közeleg a szeptember: készüljünk a gyerekekkel az őszre!

Bár a jó idő még kitart, a kicsik még sokat játszhatnak és mozoghatnak a szabadban, mégis érdemes már most elkezdeni készülni a hűvösebb napokra, amelyeket a négy fal között fognak tölteni. Merítsünk ihletet a természet ajándékaiból! – írja a Lakáskultúra.

null

Gyűjtsünk terméseket!

Az erdőben tett sétáink során, de akár a városban bóklászva is számtalan hasznos és szép őszi termésre tehetünk szert, amelyek később a lakásdíszeink, a gyerekjátékok alapanyagaivá válhatnak. Klasszikus a gesztenye, a toboz, a makk, de a csipkebogyó is jó lehet erre a célra – utóbbival bánjunk óvatosan szúróssága miatt! Tehetünk félre a célra még diót, mogyorót, héjas mandulát, kukoricacsövet, amelyekből kis bábokat, termésképeket vagy akár a társasjátékokhoz való figurákat is készíthetünk.

Szárítás és préselés

Sok növény, a falevél vagy virág lehet alkalmas szárításra, préselésre. Érdemes belekezdeni: télen a meleg szobában különösen jól esik majd a nyarat idéző alakzatokat nézegetni, amelyeket képkeretbe is foglalhatunk. A bevállalósabbak akár gyantába öntve ékszert is készíthetnek belőlük.

Faágakból dekoráció

Szedjünk néhány csokornyi gallyat! Szuper alapanyag lehet egy makraméhoz vagy szövött faliképhez, virágtartóhoz. Képkeretet is díszíthetünk velük, vagy akár csokorba kötve egy kedves nyári emlékké válhat a polcunkon, asztalunkon.

Színes homokképek

Színezzünk homokot! Homokot színezni csak meleg időben lehet. Egy-egy befőttesüvegnyit keverjünk össze ételfestékkel, vagy sűrű temperával, öntsünk egy újságpapírra megszáradni, majd töltsük vissza az üvegbe homokkép készítéshez.

Szedjünk kavicsokat!

A vízparton vagy erdőben sétálva is jó program lehet kicsiknek és nagyoknak is izgalmas színű, érdekes formájú kavicsok gyűjtése. Ezekből nemcsak kreatív otthoni dekorációkat készíthetünk, hanem a hideg őszi napok megmentői is lehetnek: rajzolhatunk, festhetünk rájuk, amelyeket később ajándékként is továbbadhatunk.

Friss finomságok

Szedjünk gyümölcsöt, avagy szerezzünk be őket a piacon és fagyasszuk le! A friss gyümölcs ízét, ha nem is ugyanúgy érezzük, de számos variációban készíthetünk a fagyott változatokból is finomságokat. Remek elfoglaltság a sütés-főzés, ráadásul egészséges étel, édesség kerül az asztalunkra az év távolabbi napjain.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: pixabay

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.