időjárás -1°C Mária 2022. december 8.
logo

A kormány 95 százalékos extraprofitadót vetett ki a Molra

Mit válasszunk az álomotthon illatosításához?

Forrás: Lakáskultúra
2021.08.10. 14:59
borítókép

A családi ház illatosításának legjobb változatai, amiből mindenki megtalálja a hozzá legjobban illőt.

Gyakori kérdés, hogy pontosan mi a legfelelőbb módja a lakás, a családi ház illatosításához. Felsoroljuk a legjobb változatokat, amiből garantáltan mindenki megtalálja a hozzá legjobban illőt - olvasható a Lakáskultúra.hu cikkében.

 

Diffúzor

Olyan eszköz, amely illatos folyadékkal és több hosszú fa pálcikával rendelkezik, majd ezt egy tartályba helyezik. Tökéletesen alkalmas nagy terekhez, például nappalikhoz vagy előszobákhoz. Az intenzitást a pálcikák számával lehet szabályozni. Sokan a folyadékot egy idő után lecserélik a kedvenc parfümükre.

Örmény papír 

Illóolajokkal átitatott papírcsíkok, amik elégetve kellemes aromát bocsátanak ki. Egy darabot fél percig kell füstöltetni, hogy frissítse a levegőt és felszívja a felesleges szagokat az adott helyiségben.

Gyertya

A legelterjedtebbek, alkalmasak kis- és nagy területre egyaránt. Előnyük a tartós és a változatos aroma. Az illatosított gyertyák gyakran annyira szépek, hogy díszítő elemként is tökéletesek.

Illatosított papír

Az előző verziótól eltérően nem kell meggyújtani. Fiókokban, bőröndökben és szekrényekben helyezzük el, hogy megszüntesse a kellemetlen szagokat. Működése hasonló a tasakéhoz, de érdemes megjegyezni, hogy ez sokkal kényelmesebb.

Szárított virágok

Ideálisan varázsolnak kellemes illatot a szobában. Elterjedt szokás a szárított virágokat nyílt vázákba vagy polcokra tenni. Hátránya, hogy a konyhában és a fürdőszobában nem ajánlatos tartani, mert felveszi az idegen szagokat. A legillatosabb levendula is elveszíti varázsát pár hét alatt.

Parfüm és spray

Az előzőekben beszéltünk a parfümökről, itt kiegészítenénk a különböző permetekkel, hiszen ezek a legegyszerűbb és a leggyorsabb változatok a kellemes illat megteremtésére. Gyors, tartós, szabályozhatjuk az erősségét, és abszolút bármilyen helyiséghez alkalmas.

Aromalámpa

Felmelegíti az illóolajat, amely a hőmérséklet hatására párologni kezd, és finom anyagokat szabadít fel. A lámpa a következőképp működik: öntsünk vizet a tartályba, ahova illóolajat csepegtetünk. A tartály alá tegyük a gyertyát, ami felmelegíti az illatos vizet. Tágas szobákhoz ajánlott.