Tipikus főzési hibák, amiket gyakran követünk el

Főzéskor nagyon sok mindenen múlik, hogy hogyan sikerül az étel.

null

Főzéskor nagyon sok mindenen múlik, hogy hogyan sikerül az étel. Olykor banális hibákat követünk el és nem csak a kezdő szakácsok. Mutatjuk, hogy mik azok a dolgok, amikre mindenképpen érdemes odafigyelned a főzés során.

Ne nyitogasd!

A sütőben készülő ételre oda kell figyelni és néha ellenőrizni kell, hogy hogy áll, de nem jó megoldás, ha túl gyakran nyitogatod a sütőajtót, mert minden alkalommal, amikor kinyitod jelentősen csökkenni fog benne a hőmérséklet. Ettől nemcsak később lesz kész az étel, de fennáll a veszélye, hogy nem sül át egyenletesen.

Ha a sütőajtód átlátszó felületű, akkor néha elég, ha csak kintről, ha pedig mindenképpen ki kell nyitnod, azt minél ritkábban és minél gyorsabban tedd.

Le a tompa késekkel!

Talán meglepően hangzik, de a túlságosan tompa kések használata veszélyesebb, mint a túl éleseké. Hogy miért? Azért, mert a tompa kés nem tudja megfelelően ellátni a funkcióját és ahhoz, hogy felvágj valamit sokkal nagyobb erőt kell kifejtened, mint egy megfelelő késnél szükséges lenne, ilyenkor pedig könnyen elvesztheted az irányítást a mozdulat felett és akár meg is vághatod magad. Szerezz be egy élezőt, vagy keress fel egy késes boltot, ahova beviheted a megfáradt késeidet éleztetni!

Figyelj a tárolásra!

Az alapanyagok helyes tárolása segít abban, hogy a lehető leghosszabb ideig frissek maradjanak. Friss alapanyagokból pedig finomabb fogásokat készíthetsz. Viszont, ha nem megfelelően tárolod a különböző hozzávalókat, zöldségeket, gyümölcsöket, akkor eleve mínuszból indulsz. Sőt, az is lehet, hogy mire eljutsz a főzésig, már ki is kell dobnod néhány dolgot.

Mindig kóstolj!

Főzés közben mindig kóstold meg a készülő ételt, mert ilyenkor még korrigálhatsz, ha észreveszed, hogy valami nem stimmel. Még akkor sem érdemes kihagyni ezt a lépést, ha éppen a specialitásodat csinálod, amit már ezerszer elkészítettél, mert a különböző alapanyagok ízintenzitásában is lehet különbség terméktől vagy szezontól függően és lehetséges, hogy egy kicsit változtatni kell az arányokon.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

Hamburgerzsemle házilag – ahogy még biztosan nem próbáltad

Egy hamburger a húspogácsa, a feltét és az ezeket közrefogó zsemle összhangjától lesz tökéletes. A házi hamburgerzsemle garantáltan nem tartalmaz E-ket, alaptésztája pedig nemcsak látványosan színezhető, hanem különféle adalékokkal is gazdagítható.

Tovább...

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.