Ezekre használhatod a sütőpapírt a tepsibélelésen kívül

A sütőpapír nem csak a sütéshez jön jól, máskor is a segítségedre lehet.

null

Tisztításhoz

A sütőpapírt például a csapok tisztításához is használhatod. Mert nem csak a szennyeződést távolítod el, ha áttörlöd vele a krómfelületeket, hanem közben felviszel rájuk egy viaszos réteget, így az ujjlenyomatok és a vízcseppek sokkal nehezebben fogják tudni beszennyezni.

Vasaláshoz

A sütőpapír viaszos réteget vasaláskor is hasznosítható! Ha átdörzsölöd vele a vasaló talpát, nagyon megkönnyíted a dolgod. Meglátod, csak úgy suhanni fog a ruhán. Öröm lesz a vasalás még akkor is, ha nem ez a kedvenc házimunkád.

A sütőpapír praktikus és ráadásul olcsó is
Fotó: Flickr

Óvintézkedésként

A mikrohullámú sütő nagyon megkönnyíti az életünket, viszont egy gond azért van vele, hogy túlságosan gyakran kell tisztítani. Valahogy szinte mindig szétfröccsen benne az étel, amit éppen melegítesz. Ezt azonban megakadályozhatod, ha letakarod egy darab sütőpapírral.

Alátétnek

A fiókok tisztítása szintén nem egyszerű dolog. Így itt is jó ötlet lehet, ha segítségül hívod a sütőpapírt. Ha kibéleled vele a problémásabb fiókokat (amiknek az alja gyorsabban koszolódik), sokkal könnyebb lesz tisztítanod. Egyszerű és nagyszerű megoldás. A gyertyák alá szintén jól jöhet alátétnek, ha nincs kéznél gyertyatartó. Így nem kell aggódnod, hogy a viasz esetleg rácsöppen a bútorra és nyomot hagy rajta.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

Egészséges kontra káros zsírok: mire van szükségünk?

Az egészséges, magas zsírtartalmú élelmiszerek azon túl, hogy felhasználásukkal ízletesebb és finomabb ételeket készíthetünk, energiával és olyan értékes tápanyagokkal is ellátják a szervezetünket, mint a rostok, a fehérjék, illetve a különböző vitaminok és ásványi anyagok.

A jó, a rossz és a csúf

A különböző zsirdékfajtákat alapvetően az egészséges és az egészségtelen kategóriába szoktuk besorolni. Ám a helyzet azért ennél egy picit bonyolultabb!

A „rossz és csúf” zsírokhoz a telített és a transzzsírok (növényi olajokból hidrogénezéssel előállított zsírok) tartoznak, melyek fogyasztását lehetőleg kerülni kell, mivel számos – főleg szív- és érrendszeri – betegség kialakulásához vezethetnek. Ám ezek nemcsak az olajban és a zsírban vannak jelen, hanem például a legtöbb nápolyiban, kekszben és a rosszabb minőségű csokifigurákban is.

Tovább...

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.