„Szerintem a túrógombóc az, amit nem lehet érzésre összeállítani, kell hozzá egy nagyon pontos receptúra” – kezdi a tökéletes túrógombócról szóló értekezését Széll Tamás séf – „de persze, ha ez megvan, még bőven lehetnek buktatók.”
„Szerintem a túrógombóc az, amit nem lehet érzésre összeállítani, kell hozzá egy nagyon pontos receptúra” – kezdi a tökéletes túrógombócról szóló értekezését Széll Tamás séf – „de persze, ha ez megvan, még bőven lehetnek buktatók.”
A Michelin-csillagos Stand 25 tulajdonosa és séfje a Petőfi Rádióban, a Főmenü című, Anger Zsolttal közös főzős műsora kapcsán beszélt arról, hogyan lesz habkönnyű és finom a magyarok egyik kedvenc desszertje.
„A jó túrógombóc titka elsősorban a jó túró. Nem szabad, hogy túl savós legyen – ami teljesen természetes dolog, ha ezt látjuk, előző este tegyük egy szűrőbe vagy konyharuhába, és hadd csepegjen ki belőle a felesleg egy éjszaka alatt”
– javasolta a főszakács.
„A túrót át kell törni, hogy bele tudjon kapaszkodni a tojás és a gríz” – folytatta, hozzátéve:
„a tojással és a grízzel csínján kell bánni, mert mindkettő keményít. Nagyon jó, és fontos, hogy ne essen szét, de azért ne is pattanjon le a falról! Ki kell balanszírozni, azt a lehető legkevesebb mennyiségű búzadarát, amivel már nem hullik szét a gombóc.”
Ha ez megvan, jöhet a főzés – ám ezzel kapcsolatban nem szeretné lelőni a poént a Bocuse d'Or európai győztese, hogy maradjon tananyag a Főmenü szombati adására is, ahol egyébként a saját fejlesztésű, a STAND 25-ben is felszolgált túrógombócnak is megtudhatjuk a pontos receptúráját!
Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.