Kilenc villámgyors tejszínes tészta ebédre

Arra az esetre, ha nincs idpő főzni, ezek azok a gyorsan elkészíthető ételek, amikből mindenki repetázik.

null

Ha van otthon egy kevés tejszín és egy csomag tészta, akkor a következő receptválogatással nem lőhetünk mellé! Olyan tejszínes tészta alapú ételeket gyűjtöttünk össze, amik nem csak finomak, de villámgyorsak is, így hétköznapi ebédnek vagy vacsorának is tökéletesek. Többek között van itt csirkés, gombás, sajtos és cukkinis változat is. Kinél melyik a kedvenc? – teszi fel a kérdést a mindmegette.hu.

A hozzávalók listája az ételek nevére kattintva érhető el.

Fotó: Pexels

PESTÓS-TEJSZÍNES TÉSZTA CSIRKEMELLEL

  • A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint sós vízben al dentére főzzük, leszűrjük, majd a fazékba visszatéve melegen tartjuk.
  • Az olívaolajat, a parmezánt, a fenyőmagot, a fokhagymát, a rukkolát és a bazsalikomot robotgéppel pürésítjük, majd megszórjuk sóval és borssal.
  • A csirkemellet apró kockákra vágjuk, kevés olajon pirosra sütjük. Sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a bort, kiforraljuk belőle az alkoholt, majd hozzáadjuk a tejszínt és sűrűre főzzük. Végül hozzáöntjük a pesto szószt, és a pennét összeforgatjuk a kész mártással. Reszelt parmezánnal meghintve tálaljuk.
  • ALPESI SAJTOS TÉSZTA (ÄLPLERMAGRONEN)

  • A burgonyát meghámozzuk, majd apró darabokra vágjuk, és forrásban lévő sós vízben 7 percig főzzük. Hozzáadjuk a tésztát, és további kb. 8 perc alatt készre főzzük.
  • A sajtot lereszeljük. A tejjel elkevert tejszínt felforraljuk, és keverés mellett megolvasztjuk benne a sajt 2/3 részét. Sóval, borssal ízesítjük.
  • A leszűrt, lecsepegtetett burgonyát és tésztát nagyméretű, vajjal kikent tűzálló tálba halmozzuk. Meglocsoljuk a tejszínes mártással, megszórjuk a maradék sajttal, és a 200 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 5 percig, amíg a sajt ráolvad.
  • A felkarikázott hagymát a felhevített olajon aranybarnára pirítjuk. Végül a tésztát megszórjuk a hagymakarikákkal, és petrezselyemzölddel díszítjük.
  • CSIRKÉS-BORSÓS RAKOTT TÉSZTA

  • A megmosott, szárazra törölt csirkemellfilét felkockázzuk, és megsózzuk, megborsozzuk. Az olívaolajat felforrósítjuk, és kissé megpirítjuk rajta a húskockákat. Hozzáadjuk a megtisztított, és felszeletelt gombát és együtt pároljuk 15-20 percig, végül beleöntjüka felengedett borsót, és további 5-10 percig pároljuk. Felöntjük a tejszínnel, ha szükséges megsózzuk, megborsozzuk, és kis lángon sűrűre főzzük a ragut.
  • A spagettit a csomagoláson található előírás szerint forró, sós vízben kifőzzük és leszűrjük, majd összekeverjük a tejszínes raguval. Egy tűzálló edényt vékonyan kikenünk vajjal, beletesszük a tésztát, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt megpirul a tetején.
  • TEJSZÍNES-SAJTOS TÉSZTA SÜTVE

  • A tésztát forrásban lévő sós vízben kifőzzük a csomagoláson megadott utasítás szerint. Ezután leszűrjük, lecsepegtjük.
  • A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A sajtot lereszeljük. A tejszínt felforraljuk a zúzott fokhagymával és néhány percig főzzük. A tűzről levesszük, hozzákeverjük a reszelt sajtot, majd beleforgatjuk a leszűrt tésztát és ízlés szerint megsózzuk.
  • A tejszínes tésztát egy kivajazott tűzálló tálban elsimítjuk és 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük. Akkor jó, ha a sajt kissé megpirul, de belül krémes marad az étel.
  • CUKKINIS-CSIRKÉS TÉSZTA

  • A hagymákat megtisztítjuk. A vöröshagymát apró kockára vágjuk és kevés olajon elkezdjük párolni. Amikor a hagyma elkezd üvegesedni, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a megtisztított, kisebb kockára vágott csirkemellet, sózzuk, borsozzuk.
  • A húst fehéredésig sütjük, majd néhány perc alatt lepirítjuk. A cukkinit megmossuk és karikára vágjuk és hozzáadjuk a csirkéhez és együtt pároljuk. Amikor már kellően puha a hús és a cukkini is, hozzáöntjük a tejszínt. Ha szükséges ízesítjük még sóval, borssal.
  • A tésztát a csomagoláson található előírás szerint forró, lobogó enyhén sós vízben kifőzzük és leszűrjük és összekeverjük a tejszínes szósszal. Tálaláskor szórhatunk a tésztára reszelt sajtot vagy friss bazsalikomot.
  • SPAGETTI HÚSGOLYÓVAL, TEJSZÍNES MÁRTÁSBAN

  • Összedolgozzuk a darált húst a felkarikázott hagymával, a zúzott fokhagymával, a citrom lereszelt héjával és a sajt 1/4 részével, ízlés szerint sózzuk, majd diónyi nagyságú gombócokat formázunk belőle. Mindet aranyszínűre sütjük a felforrósított olajon.
  • A spagettit kifőzzük forrásban lévő, sós vízben, a csomagoláson megadott utasítás szerint. A borsót szintén puhára pároljuk, a leszűrt spagettihezadjuk, majd meglocsoljuk a tejszínnel, és összeforrlajuk. Végül meghintjük frissen őrölt borssal. A meleg gombócokat a zöldborsós spagettivel tálaljuk, a finomra vágott petrezselyemmel és a megmaradt reszelt sajttal meghintve.
  • SÜLT TEJSZÍNES TÉSZTA

  • A tejszínt simára keverjük a reszelt sajt felével, valamint a tojásokkal, majd alaposan megsózzuk és megborsozzuk.
  • A tésztát forrásban lévő, sós vízben kifőzzük a csomagolásán megadott utasítás szerint. Leszűrjük és lecsepegtetjük, azután összeforgtajuk a felkockázott baconnel és a megmosott, félbevágott koktélparadicsomokkal.
  • Egy tűzálló tálba simítjuk, meglocsoljuk a tejszínes-tojásos keverékkel, végül meghintjük a megmaradt sajttal. A 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Forrón, a felaprított snidlinggel megszórva tálaljuk.
  • CSAVART TÉSZTA TEJSZÍNES GOMBÁVAL

  • A szárított gombát 1,5 dl forró vízbe 20 percre beáztatjuk, majd kinyomkodjuk és durvára vágjuk. Az áztatóvizet félre tesszük. A tésztát kifőzzük forrásban lévő, sós vízben a csomagoláson megadott utasítás szerint, majd leszűrjük és lecsepegtetjük.
  • A mártáshoz felforrósítjuk a vajat és az olívaolajat. Hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát. 5 percig sütjük. Hozzákeverjük a beáztatott, kinyomkodott gombát. Néhány percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt friss gombát is. Puhára pároljuk, majd sózzuk és borsozzuk.
  • A gombás alaphoz öntjük az áztatóvizet úgy, hogy a vízben lerakódott üledék ne kerüljön bele az ételbe. Hozzáöntjük a bort, felforraljuk, majd addig főzzük, míg a folyadék harmadrésze el nem párolog. Belekeverjük a tejszínt, és 3-4 percig főzzük.
  • A kifőtt tésztát a mártáshoz forgatjuk. Meghintjük az apróra vágott petrezselyemmel, tálkákba szedjük, és a parmezánnal megszórva tálaljuk.
  • SAJTOS-TEJSZÍNES SPAGETTI

    A szalonnát és hagymás gyors ebédért olvassa el a teljes cikket a Mindmegette oldalán!

    Korábbi cikkünkben kiválogattunk néhány tipikusan amerikai, ikonikus fogást, amit akár el is készíthetünk a Super Bowlra készülődve: Ikonikus amerikai ételek: a corn dogtól a csirkeszárnyig.

     

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.