Pontos receptek a hét napos turbó diéta követőinek

Hogyan együnk 1 kilót és fogyjunk felet naponta? Segítünk.

null

A hét napos turbó diéta megtartásával vitalizáljuk is a szervezetünket, vagyis a diéta végére nem leszünk olyanok, mint az őszi légy! A hetet gyümölcsökkel kezdjük, majd fokozatosan zöldséget, húst és halat is ehetünk – írja a mindmegette.hu.

1. NAP: 1 KG GYÜMÖLCS (KB. 600 KCAL)

Egész napra szétosztva fogyassz el 1 kg gyümölcsöt. Válassz legalább négyfélét!

Javaslatunk egész napra: 1 banán, 1 nagy körte vagy alma, 2 barack vagy narancs, 25 dkg szőlő vagy meggy, 1 grapefrút, de választhatunk a szezonnak megfelelő gyümölcsöket vagy fagyasztott gyümölcsöt is, a lényeg, hogy 600 kalóriába beleférjen!

A gyümölcsöket megtisztítjuk, megmossuk, apróra vágjuk, és három részre szétosztjuk. Reggelire, ebédre, vacsorára fogyasztjuk.

Fontos! A diéta során minden nap legalább 2 liter meleg, gyógynövényekből vagy gyümölcsteát fogyassz el. Ezt segít a méregtelenítésben, és gondoskodik a jóllakottság érzéséről.

2. NAP: 40 DKG GYÜMÖLCS + 60 DKG ZÖLDSÉG (KB. 600 KCAL)

Reggeli

Gyümölcssaláta: készítsük 1 banánból, 1 mangóból, 1 kisebb körtéből. A gyümölcsök húsát feldaraboljuk, összekeverjük, és fogyasztjuk.

Ebéd

Nyers zöldség: megmosunk és apróra vágunk 10 dkg cukkinit, 15 dkg karalábét, 15 dkg répát. Összekeverjük, megcsepegtetjük 1 evőkanál citromlével vagy 1 evőkanál joghurtos salátaöntettel.

Vacsora

Színes saláta: felaprítunk 5 dkg vegyes zöldsalátát (lollo rosso, jég), 1 paradicsomot, 10 dkg uborkát. Összekeverjük 1 evőkanál citromlével vagy 1 evőkanál joghurtos salátaöntettel.

A kép illusztráció.
Fotó: Pexels

3. NAP: 35 DKG GYÜMÖLCS + 25 DKG SALÁTA + 40 DKG ZÖLDSÉG (KB. 600 KCAL)

Reggeli

Gyümölcssaláta: megmosunk, megtisztítunk és felaprítunk 1 kivit, 1 almát, 1 grépfrútot. Megcsepegtetjük 1 teáskanál citromlével, kevés édesítőporral ízesíthetjük.

Ebéd

Vegyes saláta: megtisztítunk, megmosunk és felaprítunk 10 dkg piros húsú paprikát, 1 újhagymát, 10 dkg jégsalátát. Összekeverjük 10 dkg kukoricával (konzervből), és 1 evőkanál citromlével vagy 1 evőkanál joghurtos salátaöntettel.

Vacsora

Zöldséges fazék: megtisztítunk és megmosunk 20 dkg répát, 20 dkg kínai kelt, és felaprítjuk. Kis fazékban 1,5 dl kockából főzött zöldséglevesben kb. 10 percig pároljuk.

4. NAP: 35 DKG GYÜMÖLCS + 25 DKG SALÁTA + 30 DKG ZÖLDSÉG + 1 TOJÁS (KB. 600 KCAL)

Reggeli

Gyümölcssaláta: felaprítunk egy fél ananászt, 1 almát, és összekeverjük 1 felkockázott naranccsal. Kevés citromlével és édesítőporral ízesíthetjük.

Ebéd

Salátatál: megtisztítunk 5 dkg zöldsalátát, 10 dkg répát, 10 dkg karalábét, 10 dkg retket, megmossuk, apróra vágjuk, és összekeverjük 1 evőkanál citromlével vagy joghurtos salátaöntettel.

Vacsora

Spentót tojással: Megtisztítunk 30 dkg friss spenótot (vagy 15 dkg fagyasztottat), megmossuk, és sós vízben kb. 3 perc alatt megfonnyasztjuk. Keményre főzünk 2 tojást. A spenótot 1 gerezd zúzott fokhagymával átforgatjuk, és a tojással fogyasztjuk.

5. NAP: 25 DKG GYÜMÖLCS + 30 DKG SALÁTA + 30 DKG ZÖLDSÉG + 10 DKG SZÁRNYASHÚS + 5 DKG SAJT (KB. 750 KCAL)

Reggeli

Gyümölcssaláta: meghámozunk 10 dkg mangót, 1 kivit, 1 narancsot. A gyümölcsök húsát apróra vágjuk, meglocsolhatjuk 1 teáskanál citromlével, és megszórhatjuk édesítőszerrel.

Ebéd

Sajtos saláta: Megtisztítunk, megmosunk 15 dkg paradicsomot, 5 dkg zöldsalátát, 5 dkg pórét, felaprítjuk. Összekeverjük 5 dkg fekete olajbogyóval, 5 dkg juhsajttal. Megcsepegtetjük 1 evőkanál vagy joghurtos salátaöntettel.

Vacsora

Húsos brokkoli: megtisztítunk, megmosunk 20 dkg brokkolit, 10 dkg burgonyát, és apróra vágjuk. 1,5 dl zöldséglevesben (kockából) kb. 12 percig főzzük. Felforrósítunk 1 teáskanál olajat, és megpirítunk benne 10 dkg csirkemellfilét. Végül sóval, borssal ízesítjük.

6. NAP: 10 DKG GYÜMÖLCS + 55 DKG ZÖLDSÉG + 35 DKG HÚS ÉS HAL (850 KCAL)

Reggeli:

Narancsos müzli: megtisztítunk 1 narancsot, apróra vágjuk. Összekeverjük 5 dkg müzlivel és 1 pohár natúr joghurttal.

Ebéd:

Pulykasonkás saláta: megtisztítunk, megmosunk 10 dkg cukkinit, 5 dkg zöldsalátát, apróra vágjuk. Összekeverjük 5 dkg zsírszegény pulykamell-felvágottal és 1 evőkanál citromlével vagy joghurtos salátaöntettel.

Vacsora:

Zöldségtál hallal: megtisztítunk, megmosunk 12,5 dkg piros húsú, 12,5 dkg sárga húsú paprikát, 1 szál újhagymát, és húsukat apróra vágjuk. A zöldségeket 1 teáskanál olajon megpirítjuk, felöntjük 1 dl zöldséglevessel, és 5 percig pároljuk. Kis kockákra vágunk 10 dkg fehér húsú halfilét, a zöldségekhez keverjük, és még 5 percig főzzük. Sóval, borssal ízesítjük.

7. NAP: 25 DKG GYÜMÖLCS + 45 DKG ZÖLDSÉG + 30 DKG HÚS (KB. 850 KCAL)

Az utolsó napon már megengedett egy tartalmas sajtos reggeli, a nap folyamán már sonkás saláta, sőt még egy kiadós steak is zöldségekkel. Ha érdekli, hogy hogyan készítheti el ezeket diétásan, olvassa el a teljes cikket a Mindmegette oldalán!

Egy ínycsiklandó leves sosem ronthatja el a hét napos turbó diéta eredményét, főleg ha azt egy főétkezés kiváltására fogyasztjuk el, ráadásul télvíz és járvány idején még immunerősítő hatással is bírhat. Korábbi cikkünkben arról írtunk, hogy egy tányérral ebből a finomságból simán kiválthat akár egy főétkezést is: A lelket is melengeti a korhelyleves és nemcsak Újévkor + videó.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.