Néhány alap konyhai baki, amivel tönkretehetjük az ételt

Aki odafigyel az alábbi apróságokra, szinte biztosan ínycsiklandó menüt varázsol majd az ebédlőasztalra.

null

Aki odafigyel az alábbi apróságokra, szinte biztosan ínycsiklandó ételt varázsol majd az ebédlőasztalra – írja a Mindmegette.hu.

Életlen kések

Az éles, robusztus konyhakéseket a kezdő kukták nem szívesen veszik a kezükbe: inkább a barátságosabbnak tűnő, olcsó és életlen eszközökkel dolgoznak. Ám ez utóbbiak sokkal gyakrabban okoznak sérülést, mint az élesek. Érdemes beszerezni egy jó minőségű séfkést, és rendszeresen, akár professzionális élezővel éleztetni. Sokkal élvezetesebb vele a főzés!

Fűrészpor fűszerek

Lehetőleg friss fűszereket használjunk, intenzívebb aromájuk miatt, ám ha nincs módunkban friss növényt szakítani a konyhakertünkből, akkor persze tökéletes a szárított változat is – csupán arra figyeljünk, hogy cseréljük gyakran a csomagokat, hiszen a porrá tört, többéves fűszereknek már semmi ízük sincs. Ha nem szeretnénk kidobni őket, hasznos száraz serpenyőben kissé „rájuk pirítani”, hogy feléledjenek az aromák.

Az életlen kések sokkal gyakrabban okoznak sérülést, mint az élesek
Fotó: Pixabay

Itt sós, ott sótlan

A tapasztalatlan szakács hajlamos elkészülte után fűszerezni az ételt, nehogy véletlenül elsózza. Ám így az ízeknek nincs idejük összeérni, és az alapanyagok sem szívják magukba megfelelően az aromákat. Sózni és borsozni mindig a főzés elején érdemes – kivéve, ha májat készítünk, mert az megkeményedhet –, a többi fűszert pedig hőérzékenységük szerint adagoljuk a fazékba, az étel készítése közben.

Lassan a hússal!

Sokan a biztonság kedvéért jó alaposan, szinte szenesedésig sütnek mindent, pedig a csirkemell könnyen kiszárad, a marha pedig rágós maradhat. Húshőmérővel mindez elkerülhető: csupán utána kell nézni, milyen hőfok a legmegfelelőbb a húsféléknek. Az elkészült sülteket pedig sose felejtsd tálalás előtt legalább tíz percig pihentetni!

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

Erősít és fogyaszt: 5 napos almadiéta – mintaétrenddel!

A friss, ropogós és lédús gyümölcs a kilók elleni küzdelemben is a segítségünkre lehet. Az alma igazi csodafegyver!

Segítünk, hogy az almadiéta változatos legyen. Íme a jótékony hatásai:

Gazdag C-vitaminban

Az almafélék alig tartalmaznak kalóriát, ugyanakkor bővelkednek vitaminban. Különösen C-vitaminban, amely erősíti az immunrendszert, remek hatással van a szív- és érrendszerre, továbbá a zsírégetésben is szerepet játszik.

Tovább...

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.