A finom mártogatósok sem hiányozhatnak a húsvéti asztalról + videó

A sütemények és a sósak mellé nem árt, ha egy picit más típusú nassolnivalót is kinálunk.

null

A húsvét természetesen a sonkáról, a tojásról, és a sokk friss, ropogós zöldségről szól, de a sütemények és a sósak mellé nem árt, ha egy picit más típusú nassolnivaló is kerül az asztalra: a különféle kencék vagy krémek vagy mártogatósok – ki, hogy hívja ezeket – keksszel, csipsszel szuper sör- és borkorcsolyák lehetnek, zöldséghasábokkal pedig kifejezetten egészséges alternatívái a pogácsa- és sütitengernek!

A receptek pontos hozzávalóit és az elkészítést a videó alatt találják.

Aszalt paradicsomos túrókrém

Hozzávalók:

25 dkg tehéntúró

3 evőkanál tejföl

1/2 teáskanál fűszerpaprika

só, bors – ízlés szerint

15 dkg aszalt paradicsom

Elkészítése:

Az aszalt paradicsom kivételével az összes hozzávalót krémesítsük egy botmixerrel. A kész krémet tegyük tálba, adjuk hozzá az apróra vágott aszalt paradicsomot és keverjük át. Tegyük pár órára hűtőbe a mártogatóst, hogy összeérjenek az ízek.

Snidlinges fokhagymás sajtkrém

Hozzávalók:

2 evőkanál felaprított snidling

2 gerezd fokhagyma

4 evőkanál joghurt

20 dkg sajtkrém

1 teáskanál citromlé

só, bors ízlés szerint

Keverjük össze a sajtkrémet a joghurttal, és adjuk hozzá a préselt fokhagymát, a felaprított snidlinget és a citromlevet. Fűszerezzük sóval, borssal.

Csirkés húskrém

Hozzávalók:

10 dkg csirkepástétom (bolti vagy házi )

20 dkg mascarpone

2 ek majonézes torma

2 szál újhagyma

citromlé

só ízlés szerint

Elkészítése:

A csirkepástétomot keverjük ki a mascarpone-val, a majonézes tormával, és a felkarikázott újhagymával. Ízesítsük citromlével és sóval ízlés szerint.

Az eredeti cikk a mártogatósok receptjeivel IDE kattintva érhető el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.