Élelmiszerek, melyek nem maradhatnak le a húsvéti bevásárlólistáról

Ha nem használjuk fel ezeket az élelmiszereket, akkor sincsen baj, hiszen a fagyasztóban, kamrában hosszú ideig elállnak.

null

Sonka, torma, retek, tojás, tejföl, vaj, liszt, margarin, sütőpor – ezek biztosan szerepelnek a bevásárlólistádon, ha húsvét előtti napokban a boltba mész. Ám sokszor előfordul, hogy az utolsó pillanatban eszedbe jut, hogy egy süteményhez, vagy a hidegtálhoz milyen jó lett volna még venni valamit. Éppen ezért íme néhány tipp, hogy mit tegyél be mindenképpen a kosaradba. Ha nem használod fel ezeket az élelmiszereket, alapanyagokat, akkor sincsen baj, hiszen a fagyasztóban, vagy a kamrában hosszú ideig elállnak.

1. HÁZTARTÁSI KEKSZ

Az egyik jolly joker, ha édességet akarsz készíteni. Egy csomag keksz jól jön akár a kókuszgolyó, akár a kókusztekercs elkészítéséhez. Alapanyaga lehet számtalan sütés nélküli finomságnak is. Ha van otthon gyümölcs és egy tasak pudingpor is mellé, csodás desszerteket varázsolhatsz belőle.

2. DARÁLT HÚS

A darált hús is egy olyan alapanyag, aminek nagy hasznát veszed húsvétkor. A húsvéti hidegtálhoz készíthetsz belőle fasírtgolyót, vagy Stefánia-szeletet, de a leveles tésztából készülő batyukat is megtöltheted vele.

3. KRUMPLI

Nem biztos, hogy a krumpli elsőként az eszedbe jut a húsvéti bevásárláskor, de nem árt, ha egy kilót bedobsz a kosárba. A locsolók hálásak lesznek, ha a fasírtgolyó mellé krumplisalátát ehetnek.

Természetesen nem maradhat le az ünnepi bevásárlólistáról a burgonya sem
Fotó: unsplash

4. TÚRÓ

A túró is az az élelmiszer, amit sokoldalúan felhasználhatsz húsvétkor. Sütemények alapanyaga lehet, de a leveles tésztával kombinálva is tudsz sós, vagy édes finomságot is készíthetni belőle. Sőt a tormával kikeverve a sonkatekercset is megtöltheted vele, de akár kőrözöttet is csinálhatsz belőle.

5. LEVELES TÉSZTA

Sokszor mondtuk már nektek, hogy egy csomag leveles tészta mindig legyen otthon, húsvétkor is dobj a kosárba egy-két csomagot. Leveles tésztából sós vendégvárót és édes süteményt is egyaránt tudsz csinálni.

A teljes cikk, benne két további fontos húsvéti alap-élelmiszerrel ITT olvasható el.

Öt húsvéti hagyomány, amit nem mindenki ismer

Miért eszünk húsvétkor bárányt és sonkát? Miért „kötelező” ilyenkor a főtt tojással kínálni a vendégeket? És miért a nyúl hozza a tojást? Húsvéti szokásaink izgalmas olvasmányt kínálnak!

A cikk ITT olvasható tovább.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.