Íme néhány szuperkrémes mascarponés desszert

Igazából sajt, pedig nem annak tűnik. Kissé kalóriadús, de remek alapanyaga süteményeknek, tortáknak.

null

Vegyünk egy doboz mascarponét, és készítsünk belőle ellenállhatatlan tiramisut vagy mennyei krémeket piskótákhoz, tortákhoz, palacsintákhoz vagy süteményekhez. Mutatunk kilenc szuper mascarponés receptet, amivel nem lőhetünk mellé, akár hétvégére, akár húsvétra készülünk – olvasható a Mindmegette.hu oldalán.

Fotó: Pexels

TIRAMISUS PALACSINTATORTA

A palacsintához: 25 dkg liszt, 2 db tojás, 1 ek barna cukor, 1 kk só, 2 dl tej, 1 dl kávé, 2 dl szódavíz, 3 dkg vaj (olvasztott), 3 cl olaj

A töltelékhez: 3 db tojássárgája, 3 ek porcukor, 2 ek amaretto likőr, 25 dkg mascarpone, 2 dl tejszín (min. 30%-os), kakaópor

  • A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a sót, a tejet és a kávét, majd simára keverjük. Ezután hozzáadunk annyi szódavizet, hogy közepesen sűrű tésztát kapjunk. Végül a masszához keverjük az olvasztott vajat. Legalább 30 percig pihentetjük a tésztát, majd felforrósított, olvasztott vaj és olaj keverékével kikent serpenyőben kisütjük a palacsintákat.
  • A tojássárgákat egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a porcukrot és a likőrt, majd vízgőz felett mártás sűrűségűre keverjük forró víz felett, 2 perc alatt. Kihűtjük a krémet, majd felhabosítjuk a mascarponéval, és összeforgatjuk a felvert tejszínnel.
  • A palacsintákat a krémmel úgy rétegezzük, hogy a tetejére krém kerüljön. Megszórjuk kakaóporral, és 1-2 órára hűtőbe tesszük.
  • MÁLNÁS PISKÓTAROLÁD

    Hozzávalók: 3 db tojás, 9 dkg cukor, 1 csip só, 8 dkg liszt, 1 tk sütőpor, vaj, porcukor, 25 dkg Mascarpone, 2 csom habfixáló, 7,5 dkg cukor, 30 dkg málna

  • A tojásokat szátválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, a fehérjét pedig kemény habbá verjük a sóval. A kétféle masszát összeforgatjuk a liszttel és a sütőporral.
  • Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral, megkenjük vajjal, majd belesimítjuk a tésztát. 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Egy konyharuhát megszórunk porcukorral. Ráborítjuk a tésztát, majd eltávolítjuk róla a sütőpapírt, és a konyharuha segítségével óvatosan feltekerjük.
  • A töltelékhez simára keverjük a mascarponét és a túrót. Egy másik tálban összevegyítjük a habfixálót, a cukrot és a vaníliás cukrot. Kis adagokban a mascarponés túróhoz adjuk, végül beleszórjuk a málnát is.
  • Kitekerjük a roládot, és megtöltjük a krémmel. A konyharuha segítségével ismét szorosan feltekerjük, majd a hűtőbe tesszük legalább 1 órára. Tálalás előtt megszórjuk a porcukorral, és málnaszemekkel díszítjük.
  • KRÉMES NARANCS-MANDULA FATÖRZS

    A tésztához: 6 db tojás, 10 ek cukor, 15 dkg darált mandula, 2 ek liszt, porcukor

    A krémhez: 22 dkg krémsajt, 22 dkg mascarpone, 10 dkg cukor, 1 db narancs, 2 ek narancslikőr, 2 dl habtejszín, 25 dkg étcsokoládé a díszítéshez

  • Szétválasztjuk a tojásokat. A sárgájákat habosra keverjük a cukor felével. A fehérjékből először lágy habot verünk, majd a maradék cukorral keményre verjük. A két masszát összeforgatjuk, és óvatosan hozzáadjuk a liszttel elkevert mandulát.
  • Sütőpapírral kibélelt, kb. 30 × 40 cm-es tepsibe töltjük, majd 150 fokon 25-30 percig sütjük. Ezután megszórjuk a tetejét egy kevés porcukorral, majd egy másik, sütőpapírral kibélelt tepsire fordítjuk, és hagyjuk kihűlni.
  • A krémhez simára keverjük a krémsajtot a mascarponéval, a cukorral, a narancs lereszelt héjával és a likőrrel, majd beleforgatjuk a habbá vert tejszínt is.
  • A tésztát megkenjük a krém 2/3-ával úgy, hogy a két hosszabb oldalán kihagyunk 1-1 cm-t, majd feltekerjük, és beborítjuk a maradék krémmel.
  • A csokit megolvasztjuk, és vékonyan vetítőfóliára vagy sütőpapírra kenjük. A hűtőbe tesszük. Ha megdermedt, nagyobb darabokra törjük, és elrendezzük a tekercs tetején.
  • MASCARPONÉS CITROMTORTA

    A piskótához: 5 db tojás, 5 ek cukor, 5 ek liszt, 1 csipet só, 1 csomag sütőpor

    A krémhez: 20 dkg vaj (+ a kenéshez), 20-25 dkg cukor, 50 dkg mascarpone, 1 db citrom

    A díszítéshez: 1 db citrom, friss mentalevél

  • A tojásokat kettéválasztjuk. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót, a sütőport és a tojások fehérjéből vert habot. Kivajazott, kilisztezett tortaformában 190 fokon, kb. 40 perc alatt megsütjük. Kihűtjük és a formában hagyjuk.
  • Közben a vajat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a mascarponét és a citrom reszelt héját és levét, majd lehűtjük. Ezután a krémet a már kihűlt piskótára halmozzuk és elsimítjuk.
  • Hűtőben pár órát hűtjük, majd a formát óvatosan levéve citrommal és mentával díszítjük.
  • A teljes cikk képekkel és még több mascarponés recepttel elérhető a Mindmegette oldalán.

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.