Kilenc szaftos mustáros hús, amit bármikor megennénk

Készíthető csirkéből, sertésből, marhából, főzhetünk mellé köretet, az eredmény fenomenális lesz.

null

Készíthető csirkéből, sertésből, marhából, főzhetünk mellé nokedlit, tésztát, vagy rizst, az eredmény mindenképpen fenomenális lesz. Íme kilenc szaftos mustáros hús, ami után mindenki megnyalja, mind a tíz ujját – olvasható a mindmegette.hu cikkében.

A kép illusztráció. Fotó: Pexels

MUSTÁROS HÚS LICSI MÓDRA

Hozzávalók: 3 ek napraforgó olaj, 1 fej vöröshagyma, 1 kg sertéscomb, 2 ek mustár, 1 ek paradicsomszósz, só, bors, 2 dl tejföl, 1 mk liszt, 2 gerezd fokhagyma

  • A felhevített olajon megfonnyasztjuk az apró kockára vágott vöröshagymát. Közben a húst csíkokra szeleteljük. Rátesszük az üvegesre párolt hagymára, és folyamatos keverés közben megpirítjuk, majd felöntjük 2 dl vízzel.
  • Hozzáadjuk a mustárt, paradicsomszószt, sózzuk, megszórjuk borssal, majd fedő alatt puhára pároljuk. A tejfölt és a lisztet csomómentesre keverjük, majd a megpuhult húshoz adjuk a zúzott fokhagymával együtt és felforraljuk. Köretként rizst, galuskát vagy tésztát is készíthetünk mellé.
  • MÉZES-MUSTÁROS CSIRKE EGYSZERŰEN

    Hozzávalók: 1 kg csirkemellfilé, só, bors, kevés olaj, 2 ek liszt, 1 n poh tejföl, 2 ek méz, 1 ek mustár

  • A csirkemellet apró csíkokra vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és a felhevített olajon fehéredésig sütjük.
  • Megszórjuk a liszttel, rátesszük a tejfölt, és hozzáadjuk a mézet és a mustárt. 5 cl vizet öntünk rá, és kevergetve néhány percig főzzük. Ha szükséges, tovább ízesítjük. Párolt rizzsel vagy tésztával tálaljuk.
  • MUSTÁROS-GOMBÁS SERTÉSRAGU

    Hozzávalók: 10 dkg bacon, olaj, 1 fej vöröshagyma, 2 szál zeller, 1 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, só, bors, őrölt kömény, fűszerpaprika, 60 dkg sertéscomb, 3 ek mustár, 8 szem apró burgonya, 8 db apró barna csiperke, 2 ek liszt, 2 dl kókusztej, babérlevél, petrezselyem, 2 dl tejszín

  • Olajban kisütjük a felaprított bacont, beletesszük az apróra vágott vöröshagymát és zellerszárat, a vastag karikára vágott sárga- és fehérrépát. Megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel és fűszerpaprikával, majd megdinszteljük.
  • Ezután beletesszük a felkockázott sertéscombot és a mustárt, és felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. Lefedve pároljuk kb. 50 percig, majd beletesszük a burgonyát és gombát. Ha szükséges, pótoljuk az elfőtt vizet.
  • Amikor minden megfőtt, belekeverjük a liszttel elkevert kókusztejet, és megszórjuk a felaprított petrezselyemmel.
  • PÓRÉHAGYMÁS TEJSZÍNES-MUSTÁROS CSIRKEMELL

    Hozzávalók: 1 szál póréhagyma, étolaj, 1 kg csirkemellfilé, só, 5 dl főzőtejszín, 4 ek mustár, bors, petrezselyemzöld

  • A karikára felvágott póréhagymát egy kevés olajon megdinszteljük.
  • A csirkemellet felszeleteljük, besózzuk és a megdinsztelt póréhagymához adjuk. Kevergetve addig főzzük, míg elfő a leve, utána a hús mindkét oldalát kicsit megpirítjuk.
  • A tejszínbe belekeverjük a mustárt, a sót és az őrölt borsot, majd ráöntjük a csirkemellre. Végül megszórjuk az apróra felvágott petrezselyemzölddel. Pár perc alatt összefőzzük, és tálaljuk.
  • MUSTÁROS-RÉPÁS PULYKARAGU

    Hozzávalók: 60 dkg pulykacombfilé, olaj, 1 fej hagyma, 2,5 dkg vaj, 4 szál sárgarépa, só, bors, 1 ek mustár, 1,5 dl fehérbor, 2 ek tejföl, 1 ek dijoni magos mustár

  • A pulykahúst falatnyi darabokra vágjuk, majd egy nagy, magas falú serpenyőben olajon megpirítjuk, és félretesszük.
  • A felaprított hagymát a vajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát, és megsózzuk, megborsozzuk.
  • Hozzáadjuk a húst, a mustárt, felöntjük fehérborral, és puhára pároljuk. A végén hozzákeverjük a tejfölt, és átmelegítjük. Főtt rizzsel tálaljuk.
  • FOKHAGYMÁS-MUSTÁROS PULYAKOCKA BORSÓS-PARMEZÁNOS TÉSZTÁVAL

    Hozzávalók: 2 ek olívaolaj, 3 gerezd fokhagyma, 50 dkg pulykamellfilé, só, bors, 2 ek mustár, 30 dkg orsótészta, só, 2 ek vaj, 1 csok újhagyma, 30 dkg zöldborsó, bors, 5 dkg parmezán

  • Serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, és megpirítjuk rajta a meghámozott, felkarikázott fokhagymát. Rádobjuk a megtisztított, felkockázott pulykamellet, és nagy lángon, kevergetve fehéredésig sütjük azt. Végül mérsékeljük a hőfokot.
  • Egy kevés vizet öntünk a hús alá, megsózzuk, megborsozzuk, majd simára keverjük benne a mustárt. Addig főzzük, amíg a hús megpuhul, és a szaft besűrűsödik.
  • A tésztát lobogó, sós vízben a csomagolásán megadott utasítás szerint kifőzzük, azután leszűrjük.
  • Közben serpenyőben megolvasztjuk a vajat, és megfonnyasztjuk rajta a megtisztított, felkarikázott újhagymát. Hozzáadjuk a borsót, megsózzuk, megborsozzuk, és puhára pároljuk a zöldségeket. Ezután beleforgatjuk a tésztát, belereszeljük a parmezánt, és addig kevergetjük, amíg a sajt megolvad. Végül hozzáadjuk a pulykakockákat, és egy kevés reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.
  • További szaftos mustáros hús fogásokért és az ételekről készült képekért olvassa el a teljes cikket a Mindmegette oldalán!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.