A különböző ételmérgezések egyik legfőbb oka a nem megfelelő hűtés. Ezen belül a legveszélyesebb a főtételek elégtelen hűtése és az ideálistól eltérő hőmérséklet a hűtőszekrényben. Sajnos mind a két hibát nagyon könnyű elkövetni.
A különböző ételmérgezések egyik legfőbb oka a nem megfelelő hűtés. Ezen belül a legveszélyesebb a főtételek elégtelen hűtése és az ideálistól eltérő hőmérséklet a hűtőszekrényben. Sajnos mind a két hibát nagyon könnyű elkövetni.
Janell Goodwin, élelmiszerbiztonsági szakértő elmondta, hogy a hűtőszekrényt mindenképpen 4, 4 fokra, vagy annál alacsonyabb hőfokra kell állítani, hogy megfelelő legyen a hűtés.
Ha ugyanis a bűvös szám felett van a hőmérséklet, akkor az ételekben lévő baktériumok mennyisége akár 20 perc alatt is a duplájára nőhet. Ez elég riasztó adat, ugye?
Kiemelten fontos odafigyelni arra, hogy a hűteni való ételek a lehető legkevesebbet legyenek a hűtőn kívül. Bevásárlás után azonnal pakoljunk be a hűtőszekrénybe. Valamint figyeljünk oda arra is, hogy hamar megegyük az olyan élelmiszereket, amiket a hűtőből vettünk ki, a maradékot pedig azonnal tegyük vissza. Ha ezekre kellő figyelmet fordítunk, könnyedén megóvhatjuk magunkat, az ételmérgezés okozta kellemetlen tünetektől.
A teljes cikk ITT olvasható el.
Márciustól új energiacímkékkel jelölik a háztartási gépeket
Új energiacímkékről kell tájékozódni a háztartási gépek vásárlásakor márciustól. Voltaképpen jó hír, hogy elavult a jelenlegi rendszer, hiszen azt jelenti, hogy a berendezések egyre hatékonyabban használják fel a villamos energiát, egyre kevesebb áram kell egységnyi munka elvégzésére. A számítás bonyolódik, de a lényeg ugyanaz marad: minél jobb besorolást kap a gép, annál kevesebbet fogyaszt.
Nemcsak a pluszok tűnnek el, hanem az eddiginél jóval kevesebb termék érdemli ki az A és a B osztályzatot is. A változásra az Európai Unió nyomán lapunk is beszámolt néhány alkalommal, és már tavaly november óta találkozhattak az új jelzéssel a régi mellett azok, akik háztartási gépet vásároltak. Most márciusban a mosó-, a mosogató-, a mosó-szárító gépek, a hűtőszekrények, a fagyasztók és a borhűtők is mind új energiabesorolást kapnak, a többi termék átsorolása a későbbiekben várható. A főzőlapok, sütők, légkondicionálók és szárítógépek pedig egyelőre maradnak a régi rendszerben.
A cikk ITT olvasható tovább.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.