Búcsúztassa el a telet: Sütőben sült csirke saslik

Helló tavasz, helló jó idő! Lassan jön a grillszezon, nem árt betárazni egy szuper saslik recepttel.

null

Hívhatjuk rablóhúsnak, vagy sasliknak, teljesen mindegy, a lényeg, hogy egyszerűen elkészíthető és isteni finom. Ezek a színes, ízletes csirkenyársak egyébként még ízletesebbek lesznek, ha a húst fokhagymás olívaolajjal alaposan megkenjük. Nincs más dolgunk, mint figyelmesen követni Mészáros Balázs és a Mindmegette instrukcióit, így tuti, hogy ez a sütőben sült csirke saslik zseniális lesz – olvasható a mindmegette.hu cikkében.

Bekapcsolta már a sütőt?

Hozzávalók

  • 20 dkg csirkemell
  • 10 dkg szeletelt bacon
  • 3 db kaliforniai paprika
  • 10 dkg csiperke gomba
  • 1 szál lángolt kolbász
  • 1 fej lila hagyma
  • bors
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • Elkészítés

  • A fokhagymát ledaráljuk az olívaolajjal.
  • A csirkemelleket 2x2 cm-es darabokra vágjuk, fokhagymaolajjal megkenegetjük, sózzuk, borsozzuk, elkeverjük, majd egyesével fél szelet baconbe csomagoljuk.
  • A gombát, a paprikát és a hagymát rusztikus darabokra vágjuk, fokhagymaolajozzuk, sózzuk és borsozzuk őket.
  • A kolbászt felkarikázzuk ujjnyi vastagra, majd nyársra húzzuk az összes hozzávalót vegyesen és egy tepsibe sorakoztatjuk őket.
  • 220 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Héjában sült krumplival, tejföllel megkenve tálaljuk.
  • Nézze meg a videót is!

    Az eredeti cikk a sütőben sült csirke saslik elkészítéséről elérhető a Mindmegette oldalán.

    Egy finomsággal is készültünk a jó időre. Korábbi cikkünkben bemutattuk, hogyan készülnek a tökéletes fánkok. Szabadfi Szabolcs a péksuli ezen részében elárulta, hogyan készíthetünk nem olajban tocsogó fánkokat.

     

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.