Lehet imádni, lehet utálni, de egészséges: spenótos receptek

A spenótos ételek igazi vitaminbombák, a zöld növény természetes vasforrás. Bár számos jótékony hatása van, igencsak megosztó étel.

null

A spenótos ételek igazi vitaminbombák, a zöld növény természetes vasforrás. Bár számos jótékony hatása van, igencsak megosztó étel, sokan nem szeretik a krémes spenótfőzeléket. A spenótból nem csak főzeléket készíthetünk, feldobhatjuk vele a tésztaételeket, salátákat és még a húsokat is – olvasható a mindmegette.hu-n.

SPENÓTOS PALACSINTA FETÁS KRÉMMEL TÖLTVE

Gondolták volna? Spenótos palacsinta
Fotó: mindmegette.hu

 

ELKÉSZÍTÉS:

  • A spenótleveleket megmossuk, sós vízben megfőzzük, és botmixerrel pürésítjük.
  • A palacsintatészta hozzávalóit a spenóttal együtt kikeverjük, és a szokásos módon kisütjük a palacsintákat.
  • A feta sajtot villával összetörjük, majd összedolgozzuk a tejföllel, a krémsajttal, a zúzott fokhagymával, végül sózzuk, borsozzuk . A spenótos palacsintákat végül megtöltjük a krémmel, és feltekerjük őket.
  • SPENÓTOS-JUHTÚRÓS TÖLTÖTT KRUMPLILÁNGOS

    Fotó: mindmegette.hu

     

    ELKÉSZÍTÉS:

  • A burgonyát sós vízben megfőzzük, majd forrón megpucoljuk, villával összetörjük.
  • Az élesztőt a cukor és tej segítségével felfuttatjuk, majd a lángos minden összetevőjét összegyúrjuk és 1 órát kelesztjük.
  • A töltelékhez a spenótot egy kevés feketeborssal a vajon megfuttatjuk, majd nagyobb darabokra vágjuk és a túrókkal összekeverjük.
  • 5 részre osztjuk a tésztát és a tölteléket is, majd lisztezett kéz között kinyújtjuk a tésztát és betöltjük.
  • Végül aranybarnára sütjük 180 fokos olajban (oldalanként 2 perc kb.) és frissen fogyasztjuk. Tejföllel és fokhagymával megkenve tálaljuk.
  • SPENÓTOS-RICOTTÁS TÉSZTAKAGYLÓK

    Fotó: mindmegette.hu

     

    ELKÉSZÍTÉS:

  • A spenótos-ricottás tésztakagylók elkészítéséhez először forrásban lévő sós vízben kifőzzük az óriás kagylótészát nem túl puhára, a csomagoláson megadott utasítás szerint. Ezt követően szűrőkanállal kiszedjük a vízből, és lecsepegtetjük. Megfonnyasztjuk a konyhakész spenótot, majd egy szűrőbe tesszük és kinyomkodjuk belőle a felesleges nedvességet, aztán finomra vágjuk a fél csokor megmosott petrezselyemmel együtt.
  • Összedolgozzuk a ricottát, a tojást, a parmezánt, a spenótot és a petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk, majd a keveréket a tésztakagylókba töltjük, miközen a konzerv darabolt paradicsomot sűrűre forraljuk egy kevés sóval és őrölt rozmaringgal.
  • A paradicsomot egy tűzálló tálba simítjuk, elrendezzük rajta a töltött tésztakagylókat a felszeletelt mozzarellával együtt. Végül az egészet egy 180 fokos sütőben körülbelül 25 perc alatt készre sütjük.
  • Az eredeti cikket IDE KATTINTVA találja.

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.