Ha nyár akkor grillezés, és megpirítva még a legegyszerűbb alapanyagokból készült sültek is rettentő finomak!
Ha nyár akkor grillezés, és megpirítva még a legegyszerűbb alapanyagokból készült sültek is rettentő finomak!
Ennek a pácnak összesen 4 fő hozzávalója van, melynek egyik kulcseleme a citromlé. A pácoknak gyakran van savtartalmú összeevője, mely az íz mellett hozzájárul ahhoz, hogy a hús puha és porhanyós legyen.
Fontos tudni azonban, hogy a pácban található savak megváltoztatják a csirkében lévő fehérjék állagát, így, ha jó minőségű hússal dolgozik, ne hagyja túl sokáig a pácban. A pácnak ugyanis sosem az a lényege, hogy teljesen megváltoztassa a hús textúráját és ízét, hanem, hogy egy kis plusz zamatot adjon, az amúgy is ízletes alapanyagnak.
Hozzávalók:
50 dkg csirkemellfilé
1-2 db citrom leve
3 gerezd fokhagyma
3 ek olíva olaj
1-2 ágacska friss rozmaring
só
bors
Elkészítés:
A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!
Mi legyen az ebéd hétvégén? Izgalmas ételek a megszokott menü helyett
Egy átlagos hétvége is sokszor feladja a leckét ebéd kérdéskörében. Legyen szó profi háziasszonyról, vagy kísérletező kezdőről, főzz a családnak, a barátoknak, vagy csak simán magadnak, következő receptválogatásunk tuti, hogy segítségedre lesz.
Már évek óta így indítunk minden pénteket annak érdekében, hogy könnyebb dolgod legyen, ha az ebéd, vagy a vacsora elkészítésének felelőssége rád hárult. Ezekkel a finomságokkal nem vallasz szégyent, arról nem beszélve, hogy a már unalmas rántott hús sütögetésnek is búcsút inthetsz. Ha figyelmesen követed a választott étel receptjét, akkor biztosan borítékolható a siker. Most pedig nézzük; mi legyen az ebéd a hétvégén?
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.