Bármilyen süteményhez jó választás ez a leveles tészta

Hozzávalóként mindössze lisztet, hideg vajat, tejfölt tojássárgáját kell alaposan összegyúrnunk.

null

Elkészítés:

A leveles tészta hozzávalóit, a lisztet, a hideg vajat, a tejfölt és a tojássárgáját alaposan összegyúrjuk. Az így kapott tésztát 2 részre vágjuk, és egyenként vékonyra kisodorjuk.

Ezután lekenjük az olvasztott zsírral, majd feltekerjük, mint a bejglit. Fóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük felhasználásig (legalább 1-2 órát pihenjen). Másnap is felhasználható.

Leveles tészta
Fotó: Mindmegette

A tésztába se só, se cukor nem kell. Bármely módon formázhatjuk, ízlés szerinti töltelékkel tölthető. Szép leveles, porhanyós a tészta.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: Mindmegette

Szabi a pék tippjei: így formázzuk a leveles tésztát!

Ezek azok a tipikus partifalatok, amelyek nem hiányozhatnak egyetlen házibuliról vagy gyerekzsúrról sem! Leveles tésztát a végtelenségig lehet variálni. A legegyszerűbb, ha kitekerjük a tésztát, ujjnyi széles, hosszú csíkokra metéljük, megszórjuk egy kevés sajttal, esetleg fűszerrel, ezután a két végét óvatosan elcsavarjuk, és a született csavaros rudacskát sütőpapíros tepsire fektetjük – olvasható a mindmegette.hu cikkében.

De főzhetünk külön tölteléket is, és egy kevés kézügyességgel, kellő bátorsággal és egy villával felszerelkezve klassz kis tésztapárnákat gyárthatunk. Szinte bármilyen töltelékkel lehet próbálkozni. Az a lényeg, hogy ne legyen túl leveses a töltelék, mert akkor szétáztatja a tésztát, ami így élvezhetetlen lesz, és emellett még hajlamossá válik a töltelék kiengedésére is.

Tovább

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.