Nyugodtan főzzünk többet
Egy adagot főzni nem gazdaságos, sem időben, sem pedig pénzben mérve. Viszont ha egyedül vagyunk és többet főzünk, napokig kell ennünk ugyanazt. Van, akit ez nem zavar, de többeket igen, mert hamar megunják ugyanazt az ételt. Ilyenkor jön jól a fagyasztó! Nyugodtan főzzünk meg 4-6 adagot, hagyjunk elől kettőt, a többit pedig fagyasszuk le. Nagyon jól fog jönni, amikor nincs energiánk vagy időnk főzni, mégis főtt ételre vágyunk. Csak kivesszük a fagyasztóból és megmelegítjük.
Legyünk kreatívak
Egy alapanyagból nem csak egyféle ételt készíthetünk. Adott például egy nagy fej saláta. Nem csak ecetes salátát készíthetünk belőle, ízletesebbé tehetjük vele az egyszerű szendvicseket, de lehet belőle leves, főzelék stb. Így nem kell kidobni a megmaradt salátát, ráadásul egyéb finomságokat is készíthetünk belőle.
Irány a piac
Jó ötlet lehet, ha piacra járunk. Ott az eladók készségesen segítenek - annyi húst adnak kimérve, amennyit szeretnénk, nincs bezacskózva a paradicsom, hanem darabszámra válogathatjuk, félbevágják nekünk a görögdinnyét, stb.
Érdemes lehet társulni
Nem csak a bevásárlás tekintetében, hanem a főzésnél is érdemes lehet társulni olyan ismerősökkel, akik szintén egyedül vannak és az ízlésünk is hasonló. Megbeszélhetjük, hogy például hétfőn mi főzünk, kedden pedig ő. Így a költségeket, a munkát és az alapanyagokat is megoszthatjuk.
A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!