Elronthatatlan és isteni finom túrós-grízes kevert süti

Őszi hétvégéken, amikor nem igazán fér az emberbe más, csak desszert, nem árt, ha azok közül is a tartalmasabbakat választjuk.

null

Ilyen például a túró- vagy szilvásgombóc, császármorzsa vagy máglyarakás. Most ez a lista bővülhet egy igazi jolly jokerrel: ezt a túrós-grízest összerakni kb. 15 perc, a többi munkát pedig, amíg megfő a leves, elvégzi a sütő - derül ki a mindmegette.hu cikkéből.

Hozzávalók:

  • 1 kg túró
  • 37,5 dkg cukor
  • 12 kg margarin
  • 5 ek búzadara
  • 6 db tojás (M-es)
  • 2 tk vaníliaaroma
  • 1 db citrom (reszelt héja)
  • 1 ek frissen facsart citromlé
  • liszt (a tepsihez)

A tetejére:

  • 1/2 tábla étcsokoládé
  • 1 ek olaj (+ a tepsihez)

Elkészítés:

  1. A túrót egy nagyobb keverőtálba tesszük, és villával kissé összetörjük. Hozzáadjuk a cukrot, a szobahőmérsékletű, felkockázott margarint, a búzadarát,  a tojások sárgáját, a vaníliaaromát, a reszelt citromhéjat és egy kanál citromlevet, és az egészet egy botmixerrel alaposan összedolgozzuk.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a túrós-grízes masszához keverjük.
  3. Egy kb. 25x35 cm-es tepsit vékonyan kiolajozunk-kilisztezünk, és 5-10 percre a hűtőbe tesszük, majd beleöntjük a tésztát.
  4. 170 fokra (alsó-felső sütésben) előmelegített sütőben, kb. 45-50 perc alatt halványsárgára sütjük.A tűpróbát a sütemény közepén végezzük el. Ha kész,  hagyjuk a tepsiben félig kihűlni, majd az edényfal mentén óvatosan vágjuk körbe, és egy rácsra fordítsuk ki.
  5. Mikrohullámú sütőben vagy gőzfürdő fölött, állandó kevergetés mellett felolvasztjuk a csokoládét az olajjal, és megcsorgatjuk vele a teljesen kihűlt, felkockázott süteményt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.