Kolozsvári rakott káposzta, frissítő zöldfűszerrel

A tálaláskor a tetejére ízlés szerint kerülhet szalonna, kolbász, vagy akár bazsalikom.

null

Elkészítés:

  1. A káposztát átmossuk, hogy ne legyen túl savanyú, majd egy nagyobb lábosban 20 percig pároljuk a borsikafűvel fűszerezve.
  2. Eközben egy másik edényben zsírt hevítünk és rádobjuk a felaprított hagymát, fokhagymát végül a darált húst és a felszeletelt kolbászt, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, hozzáadjuk a pirospaprikát és fedő alatt kb. 20 percig pároljuk.
  3. A rizst a szokásos módon megfőzzük. 
  4. Egy tűzálló tálban rétegezzük a káposztát, a rizst, a húst majd így tovább, míg el nem fogynak az alapanyagok. A tetejét megkenjük a tejföllel.
  5. 200 fokos előmelegített sütőben, 20 percig letakarva, majd 20 percig fedő nélkül sütjük. A tálaláskor a tetejére ízlés szerint kerülhet szalonna, kolbász, vagy akár bazsalikom.
Fotó: Mindmegette

A teljes cikket ITT érheti el. 

Kiemelt kép: Mindmegette

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.