Elkészítés:
- A káposztát átmossuk, hogy ne legyen túl savanyú, majd egy nagyobb lábosban 20 percig pároljuk a borsikafűvel fűszerezve.
- Eközben egy másik edényben zsírt hevítünk és rádobjuk a felaprított hagymát, fokhagymát végül a darált húst és a felszeletelt kolbászt, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, hozzáadjuk a pirospaprikát és fedő alatt kb. 20 percig pároljuk.
- A rizst a szokásos módon megfőzzük.
- Egy tűzálló tálban rétegezzük a káposztát, a rizst, a húst majd így tovább, míg el nem fogynak az alapanyagok. A tetejét megkenjük a tejföllel.
- 200 fokos előmelegített sütőben, 20 percig letakarva, majd 20 percig fedő nélkül sütjük. A tálaláskor a tetejére ízlés szerint kerülhet szalonna, kolbász, vagy akár bazsalikom.
A teljes cikket ITT érheti el.
Kiemelt kép: Mindmegette