A pulykának használhatjuk a combját vagy csak a melle húsát, de süthetjük egészben is. A Mindmegette.hu megmutatja, miért érdemes több figyelmet fordítanunk erre az egészséges és sokféleképpen elkészíthető húsfajtára.
Zsírszegény és jól emészhető
A baromfihúsok közül a pulykahús különösen zsírszegény, fehér és vörös húsából szinte mindenféle étel könnyen elkészíthető. Nagyon könnyű és jól emészthető húsfajta. A benne lévő fehérje 95%-ban felszívódik, ami meghaladja a nyúlhús és a csirkehús felszívódási értékét. A pulykahús fogyasztásakor sokkal gyorsabban érezni a teltségérzetet, tehát nehéz belőle sokat enni. Ráadásul sütés közben jelentős mennyiségű vizet veszít, így tápanyag-tartalma koncentrálódik.
Egészséges
A pulyka húsa tápláló és mégis fitt: nem terheli a szív- és érrendszeredet, telített zsírsavakban gazdag. A pulyka melle a legsoványabb húsok közé sorolható, zsírtartalma nem éri el az 1%-ot, így zöldséggel vagy gyümölccsel kombinálva az egészséges étrend része. Ráadásul a többi húsfélével összehasonlítva a pulyka jelentős mértékben tartalmaz többszörösen telítetlen zsírsavakat, amelyek segítik a szív- és érrendszer védelmét. Ha ételallergiától szenvedünk vagy olyasvalakinek főzünk, akinek ételallergiája van, akkor a pulykahús kiváló választás, mivel ez tartalmazza a legkevesebb allergént.
Könnyen variálható és fűszerezhető
A pulykahús szinte végtelen formában főzhető és süthető, a variációk száma egyedül a fantáziádon múlik. Kifejezetten barátja a nyári étrendnek, pillanatok alatt elkészül, hogy minél több időt tölthess családtagjaiddal és barátaiddal. A legjobb fűszer a pulykához a borsfű, a kakukkfű, a kömény, a majoránna, a petrezselyem, a tárkony, a rozmaring vagy a zsálya.
Az eredeti cikket IDE kattintva olvashatják!