A tejszínes piskótakockához remekül passzol a gesztenyepüré

Igaz, 3-4 óra hűtés szükséges fogyasztás előtt, de erre a finomságra megéri várni.

null

Elkészítés: 

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, majd egy 20x30 cm - es nagyságú tepsibe sütőpapírt feltetünk.
  2. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a sárgáját, ezután hozzáforgatjuk a sütőporos lisztet, és a nagylyukú reszelőn lereszelt gesztenyét.
  3. A masszát a tepsibe simítjuk és kb. 12 perc alatt megsütjük. Így elkészítünk és megsütünk még egy lapot.
  4. A krémhez megfőzzük a tejben a pudingot, még melegen hozzákeverjük a cukrot és kihűtjük. A kihűlt pudinghoz hozzáadjuk a villával összetört gesztenyét, a rumot és sima krémmé keverjük. A tejszínt habbá verjük, majd összeforgatjuk a gesztenyés krémmel. A krém 3 / 4 - ed részével betöltjük a lapokat, a maradékot a piskóta tetejére kenjük.
  5. A tetejére a tejszínt a fixálóval habbá verjük, majd tetszőlegesen kidíszítjük a sütemény tetejét, megszórjuk reszelt gesztenyemasszával és 3 - 4 óra hűtés után kockákra vágva kínáljuk.
Gesztenyés tejszínes kocka

A teljes receptet ITT érheti el. 

Kiemelt kép: Mindmegette

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.