időjárás 5°C Vendel 2021. October 20.
logo

Étkezési szokások, amiket érdemes betartani 40 felett

Forrás: Mindmegette
2021.10.14. 11:03

Vannak olyan étkezési szokások, amiket érdemes beiktatni a napirendünkbe, ha egészségesek és fittek szeretnénk maradni.

Reggelizzen az ébredést követő egy órában 

Az étkezése megfelelő időzítése nagyon fontos az anyagcseréd szempontjából. Ha az ébredést követő első órában reggelizik, akkor ráadásul nemcsak az anyagcserédjét indíthatja be, de produktívabb is lesz, és elkerülheti a fejfájást is.

4-6 óránkent egyen valamit

Nemcsak az a fontos, hogy egy egészséges reggelivel indítsa a napját, hanem az is, hogy az anyagcseréje érdekében 4-6 óránként egyen - így a pluszkilók is könnyebben fognak leolvadni.

Fotó: Pixabay

Figyeljen oda jobban a szíve egészségére

A 20-as éveiben valószínűleg az egyik utolsó dolog, amire gondolt, az a szíve egészsége volt, azonban 40 felett erre már érdemes odafigyelni. Fókuszáljon a magasabb rosttartalmú és az alacsonyabb koleszterinszintű élelmiszerekre!

Fogyasszon minél több káliumot

A káliumbevitel növelése csökkentheti a magas vérnyomás kockázatát. A jó káliumforrások közé tartozik a legtöbb gyümölcs és zöldség, például a banán, a burgonya, az avokádó és a spenót.

Fogyasszon minél több rostot

A rost bevitele segíti a bél működését, csökkenti a vastagbélrák kockázatát és a szíve egészségét is segít megőrizni. Érdemes belőle naponta 30 grammot fogyasztania. Megtalálhatóak a gyümölcsökben és a zöldségekben, a teljes kiőrlésű gabonákban, valamint a hüvelyesekben.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!