Köretnek és egytálnak is tökéletes a rakott juhtúrós puliszka

A puliszka egy nagyon finom, laktató, és mégis pénztárcabarát változatát ismerhetik most meg.

null

A puliszka – vagy másik jól ismert, olasz nevén a polenta – fő alapanyaga, a gluténmentes kukoricadara a lisztérzékenyek körében is népszerű. Laktat, egészséges és változatosan elkészíthető: van aki kása formában szereti, van aki sülve, van aki édesen, van, aki sósan – a mindmegette.hu most egy nagyon finom, laktató, és mégis pénztárcabarát változatot mutat be, a juhtúróval rakott sült puliszkát.

A téli hónapokban megengedett, sőt mi több, szükséges a nagyobb kalóriatartalmú, gazdagabb fogások fogyasztása, így a meglehetősen laktató és éppen ezért sokszor mellőzött kukoricadarának, és a belőle készíthető puliszkának és polentának is ekkor jön el az ideje.

A kukoricadara több szempontból is ideális alapanyag: egyrészt nagyon könnyen elkészíthető, pikk-pakk megvan, másrészt nagyon jól variálható. A kukoricadara felhasználásával készíthetünk levesbetéteket, köreteket, tölteléket, főfogásokat, de polentából még desszert is alkotható.A kukoricadarát lágyra vagy sűrűre főzhetjük.

A lágy, laza puliszka könnyebb fogás, kanalazható, édesen vagy sósan is fogyasztható. A sűrűbbre készített, kevesebb folyadék hozzáadásával készített polenta ellenben jól formálható, szeletelhető, s tovább variálható. A sűrűre készített változatból lehet rakott puliszka, amelyet juhtúróval, sült zöldségekkel, különféle zöldséges vagy húsos ragukkal rétegezhetünk, s csőben készre süthetünk.

Mi most a juhtúróval rakott, tepsiben sült változatot készítettül el, pirított szalonnával gazdagon megszórva. Próbáljátok ki!

HOZZÁVALÓK:

  • 1 l víz
  • 1 tk só
  • 30 dkg kukoricadara
  • 40 dkg juhtúró
  • tejföl
  • 10 dkg húsos szalonna

ELKÉSZÍTÉS:

Az elkészítés menetének megismeréséhez nézze meg az alábbi videót!

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.