Márton-nap környékén mi is lehetne ideálisabb választás, mint egy jó libamáj zsírjában, amit nyugodtan kínálhatunk kenyérre kenve lilahagymával, almával, fügével vagy salátákkal is. Ha most nem is látunk neki az elkészítésének, azért mentsük el ezt a szuper receptet, ugyanis az ünnepek alkalmával is kiváló választás lehet előételnek, esetleg vendégváróként kínálva – olvasható a javaslat a mindmegette.hu cikkében.
A zsírban sült máj az egyik legfinomabb módja a hízott libamáj felhasználásának. Igaz, picit drága, de szerencsére nem kell belőle túl sok még akkor sem, ha vendégeket várunk. Készítse el ön is ezt a különleges finomságot Mészáros Balázs és a Mindmegette receptvideójának alapján és garantáljuk, hogy mind a tíz ujját megnyalja utána.
HOZZÁVALÓK:
A libamájhoz:
- 30 dkg hízott libamáj
- 20 dkg libaháj
- 1 db paradicsom
- 1 db TV paprika
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kis fej hagyma
- 5 szem feketebors
- só
- 1 szál rozmaring
A körítéshez:
- 1 db paradicsom
- 1 db lilahagyma
- 1 db paprika
- kenyér
ELKÉSZÍTÉS:
- A liba háját felvágjuk és zsírjára pirítjuk.
- A libamájat kierezzük és megsózzuk.
- A hagymákat megpucoljuk, a paradicsomot és a paprikát felszeleteljük és a rozmaringot megmossuk.
- A zsírjára pirult hájba helyezzük az összes hozzávalót, enyhén megsózzuk és 20 percig kis lángon rotyogtatjuk.
- A libamájat kivesszük a zsírból és egy edénybe tesszük, a kisült zsírját rászűrjük, de úgy, hogy ellepje és abban hagyjuk kihűlni, hűtőben.
- Ha kihűlt a máj, kenyérrel és zöldségekkel fogyasszuk.