Bajai, szegedi és korhely halászlé egy fazékból

A karácsony a halászléfőzés időszaka, ezért nem is jöhetne jobbkor ez a háromféle szuper recept.

null

A Mindmegette új sorozatában Mészáros Balázs abban lesz az olvasók segítségére, hogy ne kapjanak idegösszeomlást a karácsonyi sütés-főzés során, és stresszmentes legyen az ünnepi készülődés. A karácsony a halászléfőzés időszaka, ezért nem is jöhetne jobbkor egy szuper recept, aminek segítségével rögtön háromféle változatát készíthetjük el. Bajai, szegedi, vagy korhely? Kinek melyik a kedvence? – olvasható a kérdés a mindmegette.hu cikkében.

 

Számtalan halászléreceptet ismerünk, ám az csak a töredéke lehet annak, ahány halleves valójában létezik. Legyen az csípős vagy sem, kínáljuk egy jó nagy karéj kenyérrel, gyufatésztával vagy nélküle, minden esetben egy isteni karácsonyi fogás.

 

Ez a halászléfőzés és -fogyasztás időszaka! Íme három szuper recept hozzá, melyek közül bármelyiket is választjuk, garantált lesz a siker!

 

HOZZÁVALÓK:

  • 2 db közepes ponty
  • 10 fej vöröshagyma
  • 2 fej fokhagyma
  • 4 köz paradicsom
  • 4 db TV paprika
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 2 ek füstölt fűszerpaprika
  • 5 ek csemege fűszerpaprika
  • 5 db halászlé kocka

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Megpucoljuk a pontyot, kifilézzük, részeire szedjük, a keserű fogat eltávolítva belőle.
  2. A pontyfilét beirdaljuk, felcsíkozzuk és vékonyan megsózzuk.
  3. A hagymát megpucoljuk és felszeleteljük, a TV paprikát kicsumázzuk, a paradicsomot felnegyedeljük, a fokhagymát keresztben kettévágjuk.
  4. A halalapléhez félretett halat és az előkészített zöldségeket feltesszük főni 8L vízben és erős lángon 1 órát főzzük.
  5. Ügyelve arra, hogy amikor felforrt, a fűszerpaprikát a leves tetején lévő zsírra szórjuk, amely sűríteni fogja azt.
  6. Az egy óra elteltével a levest átpasszírozzuk, körülbelül 5L levesünk lett így.
  7. A levest visszatesszük a lángra és hozzáadjuk a leveskockákat és megsózzuk.
  8. A levest ekkor hagyhatjuk kihűlni és felhasználásig hűtőbe tehetjük.
  9. Befejezéskor egyszerűen a halat beletesszük, felforraljuk és lobogva 6 percig főzzük.
  10. Hegyes erőset és friss kenyeret kínáljunk hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.