A Wellington-bélszín kedvelt karácsonyi főfogás, ami nem véletlen, hiszen rendkívül esztétikus és a beltartalma is csalogató. A gombás krémmel körülölelt bélszín helyett a bolti leveles tésztába vagy a saját gyártású omlós tésztába szinte bármit beburkolhatunk. A Mindmegette csapata most a klasszikus, marhahúsos változatot készítette el, egy pikáns zöldbors-mártással kísérve – olvasható a receptmegosztó oldal cikkében.
HOZZÁVALÓK:
A gombapéphez:
- 40 dkg csiperke gomba
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ág kakukkfű
- 1 ek vaj
- 0,2 dl olívaolaj
- só
- bors
A húshoz:
- 80 dkg bélszín
- só
- bors
- 3 ek olívaolaj
- 6 szelet sonka
- 3 ág kakukkfű
- 2 ek dijoni mustár
- 25 dkg vajas tészta
- 1 db tojás
- nagy szemű só
A zöldbors-mártáshoz:
- 3 dkg zöldbors lé nélkül
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek magos mustár
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1,5 dl brandy
- 2,5 dl főzőtejszín
- 1 ek szójaszósz
- 1 ek worcestershire
A körethez:
- 60 dkg burgonya
- 10 dkg zöldbab
- 1 fej lilahagyma
- 10 szem gomba
- olívaolaj
- só
- bors
ELKÉSZÍTÉS:
Borítókép: Képernyőkép (Forrás: YouTube)