Egy elegáns karácsonyi klasszikus: Wellington-bélszín zöldborsos mártással

Nem véletlenül kedvelt karácsonyi főfogás, hiszen rendkívül esztétikus és a beltartalma is csalogató.

null

A Wellington-bélszín kedvelt karácsonyi főfogás, ami nem véletlen, hiszen rendkívül esztétikus és a beltartalma is csalogató. A gombás krémmel körülölelt bélszín helyett a bolti leveles tésztába vagy a saját gyártású omlós tésztába szinte bármit beburkolhatunk. A Mindmegette csapata most a klasszikus, marhahúsos változatot készítette el, egy pikáns zöldbors-mártással kísérve – olvasható a receptmegosztó oldal cikkében.

 

HOZZÁVALÓK:

 

A gombapéphez:

  • 40 dkg csiperke gomba
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ág kakukkfű
  • 1 ek vaj
  • 0,2 dl olívaolaj
  • bors

 

A húshoz:

  • 80 dkg bélszín
  • bors
  • 3 ek olívaolaj
  • 6 szelet sonka
  • 3 ág kakukkfű
  • 2 ek dijoni mustár
  • 25 dkg vajas tészta
  • 1 db tojás
  • nagy szemű só

 

A zöldbors-mártáshoz:

  • 3 dkg zöldbors lé nélkül
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ek magos mustár
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl brandy
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • 1 ek szójaszósz
  • 1 ek worcestershire

 

A körethez:

  • 60 dkg burgonya
  • 10 dkg zöldbab
  • 1 fej lilahagyma
  • 10 szem gomba
  • olívaolaj
  • bors

 

ELKÉSZÍTÉS:

Borítókép: Képernyőkép (Forrás: YouTube)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.