Mutatós, mégis egyszerű és villámgyorsan összerakható sütemény, amit jeles alkalmakkor, egy kerek formában készítve akár tortaként is felszolgálható. Következzen a sütés nélküli gesztenyés-pudingos szelet, a mindmegette.hu cikke alapján.
HOZZÁVALÓK:
A tésztához:
- 50 dkg cukrozott gesztenyemassza
- 25 dkg darált keksz
- 5 dkg vaj
- 5 evőkanál tej
- 4 evőkanál rumaroma
A pudingos krémhez: - 2 csomag vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 6 evőkanál cukor
- 20 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
A tetejére:
- 4 dl tejszín
- 3-4 evőkanál porcukor
- 2-3 dkg étcsokoládé
ELKÉSZÍTÉS:
- A gesztenyét összegyúrjuk a többi hozzávalóval, és egy közepes méretű, szögletes tortaforma aljába nyomkodjuk. Hűtőszekrénybe rakjuk, míg elkészítjük a középső réteget.
- A vaníliás pudingporokat simára keverjük egy-két deciliter hideg tejben.
- A többi tejet felrakjuk főni, és ha már forr, hozzáöntjük a pudingporral elkevert tejet, és egy-két perc alatt sűrűre főzzük.
- Még forrón belekeverjük a cukrot és a vaníliás cukrot.
- Ha kihűlt, akkor robotgép segítségével belekeverjük a puha vajat.
- Rákenjük a gesztenyés alapra, visszatesszük a hűtőszekrénybe egy-két órára.
- Végül a tejszínt habbá verjük a porcukorral, rákenjük a vaníliakrémre, és ismét visszatesszük a hűtőszekrénybe.
- Tálalás előtt étcsokoládét forgácsolunk a tetejére.