Elronthatatlan gesztenyés-pudingos torta sütés nélkül

Mutatós, mégis egyszerű és villámgyorsan összerakható sütemény, kerek formában készítve tortaként is felszolgálható.

null

Mutatós, mégis egyszerű és villámgyorsan összerakható sütemény, amit jeles alkalmakkor, egy kerek formában készítve akár tortaként is felszolgálható. Következzen a sütés nélküli gesztenyés-pudingos szelet, a mindmegette.hu cikke alapján.

Fotó: Képernyőkép/Youtube

HOZZÁVALÓK:

A tésztához:

  • 50 dkg cukrozott gesztenyemassza
  • 25 dkg darált keksz
  • 5 dkg vaj
  • 5 evőkanál tej
  • 4 evőkanál rumaroma
    A pudingos krémhez:
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 6 evőkanál cukor
  • 20 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor

A tetejére:

  • 4 dl tejszín
  • 3-4 evőkanál porcukor
  • 2-3 dkg étcsokoládé

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A gesztenyét összegyúrjuk a többi hozzávalóval, és egy közepes méretű, szögletes tortaforma aljába nyomkodjuk. Hűtőszekrénybe rakjuk, míg elkészítjük a középső réteget.
  2. A vaníliás pudingporokat simára keverjük egy-két deciliter hideg tejben.
  3. A többi tejet felrakjuk főni, és ha már forr, hozzáöntjük a pudingporral elkevert tejet, és egy-két perc alatt sűrűre főzzük.
  4. Még forrón belekeverjük a cukrot és a vaníliás cukrot.
  5. Ha kihűlt, akkor robotgép segítségével belekeverjük a puha vajat.
  6. Rákenjük a gesztenyés alapra, visszatesszük a hűtőszekrénybe egy-két órára.
  7. Végül a tejszínt habbá verjük a porcukorral, rákenjük a vaníliakrémre, és ismét visszatesszük a hűtőszekrénybe.
  8. Tálalás előtt étcsokoládét forgácsolunk a tetejére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.