A karácsonyi menüből nem maradhatnak ki a töltött húsok! Most egy látványos és nagyon finom ünnepi ételt mutatunk, mellyel kevés a munka, mégis nagyszerű a végeredmény. Íme a sajttal és aszalt szilvával töltött, baconbe göngyölt pulykamell receptje videón – írja a mindmegette.hu.
Karácsonykor elmaradhatatlan a halászlé, a töltött káposzta és a bejgli, de ugyanúgy nem hiányozhatnak az asztalról a különböző töltött és göngyölt húsok és a frissen sültek a hozzájuk tartozó salátákkal.
Most egy egyszerűen elkészíthető ünnepi húsételt mutatunk , mely 15 perc alatt összeállító, a munka oroszlánrészét pedig elvégzi a sütő. Ez a fogás a sós és az édes íz tökéletes harmóniáját adja, az egész család kedvence lesz. Hercegnő burgonya, krumplipüré, rizs, vagy burgonyasaláta, szinte bármilyen köret illik hozzá.
Hozzávalók:
- 30 dkg aszalt szilva
- 2 dl vörösbor
- 80 dkg pulykamell
- só
- bors
- 10 dkg szeletelt bacon
- 15 dkg reszelt sajt
- 1 db tojás