Sütititkok Orsitól: villámgyors zserbópohárkrém

Ha nincs már ideje egy egész tepsi zserbót megsütni, akkor ezt Önnek találták ki!

null

Ha nincs ideje már egy egész tepsi zserbót megsütni, vagy nem sikerült jól a tészta, de mégsem szeretné, ha az ünnep enélkül a klasszikus nélkül múlna el, akkor készítsen zserbó pohárkrémet! Pinczel Orsi, cukrász a Mindmegette sorozatában megmutatja, hogyan készítheti el ezt a mennyien krémes-diós desszertet.

HOZZÁVALÓK

Az alaphoz:

  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg cukor
  • 5 dkg darált dió
  • 5 dkg vaj

A tejszínes krémhez:

  • 7 dkg tejszín
  • 7 dkg étcsokoládé
  • 7 dkg vaj

A mascarponés krémhez:

  • 10 dkg Mascarpone
  • 0,5 db citrom leve
  • pár csepp vanília esszencia
  • 5 dkg habtejszín
  • 2 ek házi baracklekvár

ELKÉSZÍTÉS

  1. A lisztet, a cukrot, a sót és a darált diót és a vajat összemorzsoljuk mindent és egy sütőpapíros tepsire szórjuk. 180 fokos sütőben ropogósra sütjük kb 12 perc alatt. Ha készen van, kihűtjük.
  2. A tejszínt felmelegítjük csipet sóval és ráöntjük az étcsokira. Homogénné keverjük, majd beletesszük a vajat is és tovább keverjük picit és félretesszük hűlni.
  3. A mascarponét a citromlével, a vaníliával, sóval kihabosítjuk picit, lazítjuk a tejszínnel, majd a lekvárt is hozzáadhatjuk.
  4. Egy dekoratív pohárban rétegezzük az alkotóelemeket ízlésünk és kedvünk szerint.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.