Ha nincs ideje már egy egész tepsi zserbót megsütni, vagy nem sikerült jól a tészta, de mégsem szeretné, ha az ünnep enélkül a klasszikus nélkül múlna el, akkor készítsen zserbó pohárkrémet! Pinczel Orsi, cukrász a Mindmegette sorozatában megmutatja, hogyan készítheti el ezt a mennyien krémes-diós desszertet.
HOZZÁVALÓK
Az alaphoz:
- 5 dkg liszt
- 5 dkg cukor
- só
- 5 dkg darált dió
- 5 dkg vaj
A tejszínes krémhez:
- 7 dkg tejszín
- só
- 7 dkg étcsokoládé
- 7 dkg vaj
A mascarponés krémhez:
- 10 dkg Mascarpone
- 0,5 db citrom leve
- pár csepp vanília esszencia
- só
- 5 dkg habtejszín
- 2 ek házi baracklekvár
ELKÉSZÍTÉS
- A lisztet, a cukrot, a sót és a darált diót és a vajat összemorzsoljuk mindent és egy sütőpapíros tepsire szórjuk. 180 fokos sütőben ropogósra sütjük kb 12 perc alatt. Ha készen van, kihűtjük.
- A tejszínt felmelegítjük csipet sóval és ráöntjük az étcsokira. Homogénné keverjük, majd beletesszük a vajat is és tovább keverjük picit és félretesszük hűlni.
- A mascarponét a citromlével, a vaníliával, sóval kihabosítjuk picit, lazítjuk a tejszínnel, majd a lekvárt is hozzáadhatjuk.
- Egy dekoratív pohárban rétegezzük az alkotóelemeket ízlésünk és kedvünk szerint.