Szuper változatos virslis receptek szilveszterre

Hot dog, virslis tészta- vagy krumplisaláta – mind gyorsan kész, és mindenki imádni fogja az óévbúcsúztató bulin!

null

A főtt virsli mustárral örök klasszikus fogás reggelire, vagy épp vacsorára, ám virslivel izgalmas és ünnepi fogásokat is készíthetünk. Ráadásul választhatunk, hogy füstös ízű, sajtos, vagy épp roppanós virsliből készítjük az adott finomságot. Szilveszterhez közeledve a Mindmegette összegyűjtötte a kedvenc virslis receptjeit – derül ki a mindmegette.hu cikkéből.

A kép illusztráció. Fotó: Pixabay

CORN DOG, VAGYIS VIRSLI BUNDÁBAN

A szilveszteri buli legfontosabb kellékei a partifalatok. Ez a corn dog, vagyis a virsli bundában mindenki kedvence lesz.

 

Hozzávalók (14 darabhoz):

  • 14 db minivirsli
  • 1/2 csésze kukoricaliszt
  • 1 csészes fehér liszt
  • 1 csipet kristálycukor
  • 2 tk sütőpor
  • 1 db tojás
  • 125 ml tej
  • olaj a sütéshez

 

Elkészítés:

1. A virslik egyik végét vágjuk le, majd szúrjunk mindegyikbe 1-1 db hurkapálcikát.

2. Vegyítsük el a kétféle lisztet cukorral, a sütőporral és egy kevés sóval. A tojást habarjuk el a tejjel, majd szórjuk bele a lisztes elegyet, és keverjük simára.

3. Serpenyőben hevítsünk fel kétujjnyi olajat. Mártsuk a virsliket a tésztamasszába, majd kis adagokban, közepes lángon süssük őket aranyszínűre a forró olajban. Végül szedjük mindet konyhai papírtörlőre, és alaposan csepegtessük le.

 

VIRSLIS FONAT

Hozzávalók:

  • 1 csom leveles tészta
  • 20 dkg sajt
  • 6 db virsli
  • mogyoróolaj
  • 10 dkg mogyoróhagyma
  • 1 db kovászos uborka
  • 2 ek mustár
  • 1 db tojássárgája
  • 1 ek szezámmag
  • 1 csip só
  • napraforgóolaj

 

Elkészítés:

  1. A virslis fonat elkészítésére a leveles tésztát kicsomagoljuk, és rajta hagyjuk azon a sütőpapíron, amire feltekerték. Hosszában az asztalra fektetjük, és gondolatban 3 részre osztjuk. A közepére fektetjük a felszeletelt sajt felét. Rátesszük a virsliket, majd a maradék sajtot.
  2. Az olajat felhevítjük, a mogyoróhagymát megtisztítjuk, és vékonyra felkarikázzuk. Aranybarnára sütjük a forró olajban, majd papírtörlővel leitatjuk róla a felesleget. Felkarikázunk egy nagyobb kovászos uborkát, majd a sajtra fektetjük a szeleteket. Megkenjük mustárral, majd a tetejére szórjuk a hagymát.
  3. A tészta két szélét enyhén, srégen bevagdossuk, majd keresztben, felváltva a töltelék tetejére fektetjük. A két végét szorosan összecsípjük, és átemeljük egy sütőpapírral kibélelt tepsire. A tetejét megkenjük a felvert tojássárgájával, majd megszórjuk szezámmaggal és sóval.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Ekkor kinyitjuk a sütőajtót, visszavesszük a hőmérsékletet 120 fokra, és 20 percig így "szárítjuk.

 

VIRSLIS PARTIFALATKÁK

Hozzávalók:

  • 40 dkg krumpli
  • 20 dkg sajt
  • 1 marék bazsalikom
  • 10 dkg liszt
  • tarkabors
  • 4 db  virsli
  • 2 dl étolaj

 

Elkészítés:
A virslit felvágjuk kb. 1-1,5 cm-es darabokra. A krumplit megpucoljuk, ha nagyobbak, félbevágjuk, majd enyhén sós vízben puhára főzzük.

  1. Ezután leszűrjük, hagyjuk teljesen kihűlni, majd egy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. A lereszelt krumplit egy tálba tesszük, belereszeljük a sajtot, hozzáadjuk az apróra vágott bazsalikomot és a lisztet, majd ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk.
  2. Ezután gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, úgy, hogy a massza ne legyen se túl lágy, se pedig kemény. Ha szükséges, hozzáadunk még egy kevés lisztet, hogy könnyen formázható legyen.
  3. A masszából lecsippentünk egy kisebb darabot, a tenyerünkbe kicsit ellapítjuk, majd ráhelyezünk egy virslidarabkát. Ezután golyót formázuk belőle, majd egy liszttel megszórt tálcára tesszük. A maradék masszával és virslivel is így járjunk el.
  4. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd belehelyezzük a golyókat, és kisebb lángon, többször átfordítva, szép pirosra sütjük kb. 10 perc alatt. A ropogósra sült golyókat papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja, majd tálalásig melegen tartjuk.

 

További receptötletekért olvassa el az eredeti cikket a Mindmegette oldalán!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.