Egy jó egytálétel: szalámis-parmezános rizs pofonegyszerűen

Biztosan mindenki kóstolta már a carbonara spagettit. Most tettünk az egészbe egy csavart.

null

Szinte biztos, hogy legalább egyszer már mindenki kóstolta a ropogósra sült szalonnával megbolondított carbonara spagettit. Most tettünk az egészbe egy csavart, a spagettit kicseréltük rizsre, meghintettük egy kevés sült baconnel, szalámidarabkákkal, és természetesen jó sok parmezánnal – írja a mindmegette.hu. Íme, a végeredmény.

 

Hívhatjuk carbonara rizsnek, szalámis-parmezános rizsnek, de senki nem fog megsértődni, ha baconös-szalámis rizsként emlegetjük majd a következő fogást. Első blikkre talán furcsa lehet ez az étel a neve alapján, ám higgye el, isteni finom. Ha szeret kísérletezni (mi szeretünk), akkor mindenképpen próbálja ki ezt a receptet! Kövesse a videóban látott instrukciókat, úgy biztosan olyan szuper lesz, mint amilyen a miénk is lett – írják.

 

HOZZÁVALÓK:

  • 1 tk olívaolaj
  • 15 dkg aprított bacon
  • 15 dkg apróra vágott szalámi
  • 750 ml csirkeleves alaplé
  • 2 tk vaj
  • 1 csésze apróra vágott hagyma
  • 1 tk apróra vágott fokhagyma
  • 1 csésze Arborio rizs
  • 1 dl fehérbor
  • 2 db tojássárgája
  • 2 tk tejszín
  • 20 dkg reszelt parmezán
  • 2 tk apróra vágott petrezselyem
  • 1/2 tk fehérbors
  • só szükség esetén

 

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A serpenyőben felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk rajta a felaprított bacont és az apróra vágott szalámit, majd kiszedjük és félretesszük mindet.
  2. A visszamaradt zsiradékhoz egy kevés olajat vagy vajat tesztünk, majd a hagymát kissé megdinszteljük rajta, és az apróra vágott fokhagymát és petrezselymet is hozzáadjuk.
  3. Hozzáöntjük a rizst, kicsit lepirítjuk, majd felöntjük jó minőségű fehérborral és az alaplével.
  4. Megsózzuk, megborsozzuk, majd 15-20 perc alatt puhára főzzük a rizst. Ha szükséges, önthetünk hozzá még egy kevés alaplevet.
  5. Elkeverjük a felvert tojást a tejszínnel, a rizshez adjuk, majd a vajat is beledobjuk. Miután elkevertük, elzárjuk a gázt a rizs alatt, és végül beleöntjük a parmezánt, a félretett bacont és szalámit.

Borítókép: Képernyőkép (Forrás: Videa)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.