Szinte biztos, hogy legalább egyszer már mindenki kóstolta a ropogósra sült szalonnával megbolondított carbonara spagettit. Most tettünk az egészbe egy csavart, a spagettit kicseréltük rizsre, meghintettük egy kevés sült baconnel, szalámidarabkákkal, és természetesen jó sok parmezánnal – írja a mindmegette.hu. Íme, a végeredmény.
Hívhatjuk carbonara rizsnek, szalámis-parmezános rizsnek, de senki nem fog megsértődni, ha baconös-szalámis rizsként emlegetjük majd a következő fogást. Első blikkre talán furcsa lehet ez az étel a neve alapján, ám higgye el, isteni finom. Ha szeret kísérletezni (mi szeretünk), akkor mindenképpen próbálja ki ezt a receptet! Kövesse a videóban látott instrukciókat, úgy biztosan olyan szuper lesz, mint amilyen a miénk is lett – írják.
HOZZÁVALÓK:
- 1 tk olívaolaj
- 15 dkg aprított bacon
- 15 dkg apróra vágott szalámi
- 750 ml csirkeleves alaplé
- 2 tk vaj
- 1 csésze apróra vágott hagyma
- 1 tk apróra vágott fokhagyma
- 1 csésze Arborio rizs
- 1 dl fehérbor
- 2 db tojássárgája
- 2 tk tejszín
- 20 dkg reszelt parmezán
- 2 tk apróra vágott petrezselyem
- 1/2 tk fehérbors
- só szükség esetén
ELKÉSZÍTÉS:
- A serpenyőben felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk rajta a felaprított bacont és az apróra vágott szalámit, majd kiszedjük és félretesszük mindet.
- A visszamaradt zsiradékhoz egy kevés olajat vagy vajat tesztünk, majd a hagymát kissé megdinszteljük rajta, és az apróra vágott fokhagymát és petrezselymet is hozzáadjuk.
- Hozzáöntjük a rizst, kicsit lepirítjuk, majd felöntjük jó minőségű fehérborral és az alaplével.
- Megsózzuk, megborsozzuk, majd 15-20 perc alatt puhára főzzük a rizst. Ha szükséges, önthetünk hozzá még egy kevés alaplevet.
- Elkeverjük a felvert tojást a tejszínnel, a rizshez adjuk, majd a vajat is beledobjuk. Miután elkevertük, elzárjuk a gázt a rizs alatt, és végül beleöntjük a parmezánt, a félretett bacont és szalámit.
Borítókép: Képernyőkép (Forrás: Videa)