Hagyományos ízek extrákkal? Itt a makói rántotthús tartármártással

A reszelt vöröshagymás mártással együtt lesz a legfinomabb.

null
Fotó: Pexels


Elkészítés: 

1 .A makói rántott csirkemellhez a húst vékony szeletekre vágjuk. Sós, zúzott fokhagymával ízesített tejben legalább 2 órán keresztül állni hagyjuk.

2. A tojásokat felverjük, belekeverjük a megtisztított, kockára vágott vöröshagymát, sóval ízesítjük. 

3. A tejből kivett csirkemellszeleteket lisztbe forgatjuk, ezután a hagymás tojásba, majd zsemlemorzsába, végül újra a tojásos masszába is megforgatjuk, majd forró olajban kisütjük.

4. A tartármártáshoz a tejfölt összekeverjük a majonézzel, a sóval, a mustárral, a cukorral és a citromlével, majd belekeverjük a lereszelt vöröshagymát, és ezzel, valamint ízlés szerinti körettel kínáljuk a bundás csirkemellet.

 

Az eredeti cikk ITT olvasható.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels) 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.