Tartalmas bableves mennyei hús falatokkal

Borecettel ízesítjük, és szükség szerint megsózzuk, megborsozzuk.

null

Elkészítés: 

  1. A szárazbabot beáztatjuk egy éjszakára.
  2. Másnap a megtisztított sárgarépát és hagymát felkockázzuk, a halványító zellert feldaraboljuk. A megtisztított édesköményt a torzsa kimetszése után kockákra vágjuk, a fokhagymát finomra aprítjuk. A megmosott paradicsomot durvára daraboljuk. A babot leszűrjük és lecsepegtetjük.
  3. A nagy fazékban felhevített olívaolajon a hagymát, a sárgarépát, a zellert, az édesköményt, a fokhagymát, a babérlevelet, a kakukkfüvet és a csilipelyhet közepes tűzön puhára pároljuk 8-10 perc alatt. Hozzáadjuk a paradicsomot, és 8-10 perc alatt szétfőzzük.
  4. Hozzáadjuk a passzírozott paradicsomot, felöntjük 2,5 l hideg vízzel, és beletesszük egyben a füstölt húst. Felforraljuk, és gyengébb tűzön főzzük 30 percig. Ezután beleszórjuk a babot, majd 20 perc múlva a gerslit, és további 25-30 perc alatt puhára főzzük.
  5. A füstölt húst, a babérlevelet és a kakukkfüvet kiszedjük. A húst rövid hűlés után falatnyira daraboljuk és visszatesszük az edénybe. Végül a levest a borecettel ízesítjük, és szükség szerint megsózzuk, megborsozzuk.

 

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Borítókép: Az étel (Fotó: Mindmegette)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.