Ha már unja a vasárnapi rántott húst, ezt az extrasajtos, ropogós baconnel sült rakott csirkét ki kell próbálnia! Mindegy, hogy sült krumplival, rizzsel vagy friss salátával tálalja, a végeredményben nem fog csalódni. Ez lesz az új családi kedvenc – olvasható az ígéret a mindmegette.hu cikkében.
A rakott hús egy igazi jolly joker fogás, amivel sosem lőhet mellé. Készítheti ünnepre, vasárnapi ebédre, de akár hétköznap esti vacsorának is. Amellett, hogy kedvére variálhatja az alapanyagokat, a legjobb benne, hogy elég csak a tepsibe bepakolni a hozzávalókat, a munka nagy részét pedig a sütő elvégzi.
A hús lehet csirkemell, karaj, tarja, és rétegezheti sonkával, baconnel, sajttal, krumplival, zöldségekkel, tésztával, tejföllel a család ízlése szerint. Most egy csirkemelles változatot ismerhet meg, rengeteg sajttal és a baconnel felturbózva, amiből garantált a repeta!
HOZZÁVALÓK:
- 2 ek olaj
- 40 dkg bacon
- 1 kg csirkemell
- só
- bors
- szárnyas fűszerkeverék
- liszt
- 4 db tojás
- 40 dkg reszelt sajt
ELKÉSZÍTÉS:
- A sajtos rakott csirkemell elkészítéséhez egy tepsi alját vékonyan kiolajozzuk, és kirakjuk a baconszeletek felével. 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 5 perc alatt félig ropogósra elősütjük.
- Közben vékony szeletekre vágjuk a megmosott és szárazra törölt csirkemellet, majd megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk a fűszersóval. Minden hússzeletet beleforgatunk a lisztbe, majd felvert tojásba, végül a lereszelt sajtba, és az elősütött baconszeletekre sorakoztatjuk.
- Rászórjuk a húsokra a maradék sajtot, befedjük a bacon másik felével, és 180 fokon 35-40 percig sütjük alufóliával szorosan lefedve. A sütés végén levesszük a fóliát, és további 10 perc alatt ropogósra sütjük a tetején a bacont.
Borítókép: Képernyőkép (Forrás: Youtube)