Ha imádja a csokiszalámit és a hideg kutyát, ennek a sütés nélküli csokis keksztortának is nagy rajongója lesz! A Mindmegette videóján megnézheti, hogy készíthető el.
Ha szereti a sütés nélküli finomságokat, és a sajttortán és tiramisun túl imádja a kekszes-csokis finomságokat is, most figyeljen!
Az alaprecept kedvünkre variálható, tehetünk bele több diót és kevesebb kekszet, esetleg megbolondíthatjuk egy kis rumba áztatott mazsolával, aszalt vagy kandírozott gyümölccsel vagy még több maggal, diófélével – írja a mindmegette.hu.
A maximális élvezetért fogyasztás előtt 1 órával vegyük ki a hűtőből a tortát, sokkal finomabb és lágyabb, ha nem hűtőhideg.
HOZZÁVALÓK:
Az alaphoz:
- 20 dkg cukor
- 6 dkg cukrozatlan kakaó
- 2,4 dl víz
- 15 dkg vaj
- 1 tk vaníliapaszta
- 80 dkg vajas keksz
- 10 dkg dió
A tetejére:
- 1,5 dl habtejszín (zsíros)
- 12 dkg étcsokoládé
ELKÉSZÍTÉS:
- A csokis keksztorta elkészítéséhez egy forralóban összekeverjük a cukrot, a kakaót és a vizet, majd beletesszük a vajat és közepes hőmérsékleten, folyamatosan keverve 7-8 perc alatt besűrítjük. Ha besűrűsödött, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a vaníliakivonatot.
- A diót száraz serpenyőben megpirítjuk, és az összetördelt kekszhez adjuk. A kekszre öntjük a csokiöntetet, összekeverjük, majd az egészet egy kapcsos tortaformába nyomkodjuk, és 30-60 percre a hűtőbe tesszük.
- A habtejszínt forráspontig melegítjük, majd levesszük a tűzről, és ráöntjük az összetördelt étcsokoládéra. Várunk 1 percet, amíg a csoki felolvad, majd egyneművé keverjük. Ha kihűlt, a torta tetejére kenjük. A tortát végül fogyasztás előtt 3-4 órát vagy egy éjszakát pihentetjük a hűtőben.
Borítókép: Képernyőkép (Forrás: Youtube)