Ha se kedve, se ideje pizzatésztát gyúrni, próbálja ki ezt a szuper pizzareceptet, amely maradék kenyérből és palacsintatésztából áll, és elképesztően finom. Íme a kenyérpizza receptje videón – írja a mindmegette.hu.
Ha a bolti tésztától a hideg is kirázza, mutatunk egy szuper alternatívát. Nem kell gyúrni, nem kell keleszteni és mégis olyan finom, mint az igazi pizza.
Ha nem tudja, mit kezdjen a megmaradt kenyérrel, akkor pillanatok alatt készíthet belőle laktató, finom pizzát, csak rétegezze egy gáztepsi aljába, és locsolja meg palacsintatésztával. Ezután jöhetnek rá a feltétek, és mehet is a sütőbe.
HOZZÁVALÓK:
A palacsintatésztához:
- 20 dkg liszt
- 2 csipet só
- 4 dl tej
- 2 db tojás
A pizzához:
- olaj
- 12 szelet kenyér
- 4 dl paradicsomszósz
- 10 dkg szalámi
- 10 dkg sonka
- 2 db paradicsom
- 1 bögre gomba
- 1 bögre brokkoli
- sajt
ELKÉSZÍTÉS:
- A kenyérpizzához a lisztből, a sóból, a tejből és a tojásból csomómentes palacsintatésztát keverünk.
- Egy nagy sütőtepsit vékonyan meglocsolunk olajjal és elhelyezzük rajta a szeletelt kenyereket. Az egészet leöntjük a palacsinatatésztával, ügyelve arra, hogy a kenyerek közötti réseket kitöltse a tészta. A tepsit 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük és 15 percig sütjük, majd kivesszük.
- A kenyérpizzát lekenjük a paradicsomszósszal. Elhelyezzük rajta a feltéteket, egyik sorra szalámit, a másikra sonkát teszünk. Rárakjuk a karikára vágott paradicsomot, a megtisztított, apróra vágott gombát és a kisebb rózsákra szedett brokkolit. A tetejére tehetünk szeletelt sajtot és megszórhatjuk reszelt sajttal is.
Borítókép: Képernyőkép (Forrás: Youtube)