Pofonegyszerű vendégváró: leveles tésztában sült húsgolyók

Összeállítani nagyjából 20 perc, a többi pedig a sütő dolga. Érdemes kipróbálni!

null

Szereti a bolognai ragut? Akkor ezt a sajtos-paradicsomos tésztában sült, húsgolyós vendégvárót garantáltan imádni fogja! Összeállítani nagyjából 20 perc, a többi pedig a sütő dolga. Érdemes kipróbálni – írja a mindmegette.hu.

 

HOZZÁVALÓK:

  • 1 csom leveles tészta 
  • 6 ek paradicsomszósz 
  • 10 dkg  sajt 
  • friss bazsalikom 
  • 30 dkg darált hús 
  • 1 db vöröshagyma 
  • 1 gerezd fokhagyma 
  • friss petrezselyem 
  • só 
  • bors 
  • 10 dkg feta  sajt 
  • 1 db tojás

 

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A leveles tésztában sült húsgolyókhoz a leveles tésztát hosszában félbevágjuk. Megkenjük paradicsomszósszal, megszórjuk reszelt sajttal, majd néhány levél bazsalikommal. Óvatosan feltekerjük a tésztákat.
  2. A darált húshoz hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát és fokhagymát, megszórjuk friss, apróra vágott petrezselyemmel, majd sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a feta sajtot is, majd kis golyókat formázunk a masszából.
  3. 4-4 húsgolyó köré fonjuk a 2 tésztát, majd nyársra tűzzük őket. Lekenjük a tetejét tojással, majd 180 fokon 35-40 percig sütjük őket.

 

Borítókép: Képernyőkép (Forrás: Youtube)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.