Szereti a bolognai ragut? Akkor ezt a sajtos-paradicsomos tésztában sült, húsgolyós vendégvárót garantáltan imádni fogja! Összeállítani nagyjából 20 perc, a többi pedig a sütő dolga. Érdemes kipróbálni – írja a mindmegette.hu.
HOZZÁVALÓK:
- 1 csom leveles tészta
- 6 ek paradicsomszósz
- 10 dkg sajt
- friss bazsalikom
- 30 dkg darált hús
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- friss petrezselyem
- só
- bors
- 10 dkg feta sajt
- 1 db tojás
ELKÉSZÍTÉS:
- A leveles tésztában sült húsgolyókhoz a leveles tésztát hosszában félbevágjuk. Megkenjük paradicsomszósszal, megszórjuk reszelt sajttal, majd néhány levél bazsalikommal. Óvatosan feltekerjük a tésztákat.
- A darált húshoz hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát és fokhagymát, megszórjuk friss, apróra vágott petrezselyemmel, majd sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a feta sajtot is, majd kis golyókat formázunk a masszából.
- 4-4 húsgolyó köré fonjuk a 2 tésztát, majd nyársra tűzzük őket. Lekenjük a tetejét tojással, majd 180 fokon 35-40 percig sütjük őket.
Borítókép: Képernyőkép (Forrás: Youtube)