időjárás 12°C Petra 2022. október 2.
logo

Pohárkrémek Valentin-napra, amiket együtt kanalazhatnak a szerelmesek

Forrás: Mindmegette
2022.02.09. 16:25
borítókép

Meglepné a párját valami szemet gyönyörködtető apró kedvességgel? Készítsen egy ilyen desszertet!

Ha Valentin-napon meglepné a párját valami apró kedvességgel, készítsen egy szemet gyönyörködtető és fenséges pohárkrémet, melyet akár közösen is falatozhatnak – olvasható a mindmegette.hu cikkében.

 

Böngéssze át ezt a válogatást! A tárgyi ajándékok helyett a legnagyobb örömet az apró meglepetések okozzák. Nem feltétlenül kell súlyos költségekbe vernie magát, hogy boldoggá tegye a párját. Garantáltan örülni fog, ha meglepi egy káprázatos és ínycsiklandó desszerttel. Ezért a Mindmegette összegyűjtötte a legjobb pohárkrémeket.

 

NARANCSOS-CSOKIS MOUSSE

 

HOZZÁVALÓK:

  • 3 db tojás 
  • 12 dkg étcsokoládé 
  • 5 dkg cukor 
  • 1 csip só 
  • 1 db narancs 
  • 1,5 dl tejszín

 

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A csokoládét felolvasztjuk.
  2. A tojássárgáját összekeverjük a cukorral és a sóval, majd hozzáöntjük az olvasztott étcsokoládét és tovább keverjük. Belekeverjük a narancs reszelt héját, majd a felvert tejszínt, végül óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét is.
  3. A csokikrémet minimum 1 órára a hűtőbe tesszük, majd poharakba adagoljuk, és narancskockákkal és reszelt narancshéjjal díszítjük.

 

 

PEZSGŐS-EPRES POHÁRKRÉM

 

HOZZÁVALÓK:

A pezsgőkrémhez:

  • 8 db lapzselatin
  • 2,5 dl tejszín
  • 1,5 dl száraz pezsgő
  • 10 dkg cukor
  • 3 db tojássárgája
  • 1 db lime

 

A díszítéshez:

  • eper
  • étcsokoládé
  • fehércsokoládé

 

A kekszmorzsa:

  • 27 dkg hideg vaj
  • 12 dkg porcukor
  • 37,5 dkg Grahamliszt
  • 7,5 dkg darált mandula
  • 2 db lime reszelt héja
  • 2 db tojássárgája

 

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Az epres pohárkrém elkészítéséhez a zselatinokat hideg vízbe áztatjuk, a tejszínt kemény habbá verjük. A pezsgőt a cukorral, és a tojássárgájával vízgőz fölött habosítjuk, ügyelve, hogy 85 fok fölé ne menjen a hőmérséklete.
  2. Levesszük a gőzről, és folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a zselatint, a limehéjat és levét. Időnként megkavarva elkezdjük hűteni. Ha már nem meleg, de még nem massza állagú, kilazítjuk tejszínhabbal.
  3. A vízgőzre feltesszük a csokit olvadni. 29 fokosan belemárthatjuk az epreket, és kis gallért készítünk neki fehércsokiból.
  4. A kekszmorzsához a hideg vajat elmorzsoljuk a száraz anyagokkal, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tojással. A tésztát lehűtjük, majd egy tepsire reszeljük 180 C fokon 15-20 percig sütjük.
  5. A pohár aljára teszünk a kekszmorzsából, majd rétegezzük rá a krémet, megszórjuk újból kekszmorzsával, a tetejére pedig rátesszük a csokiba mártott epreket.

 

 

HAMIS TIRAMISU CITROMKRÉMMEL

 

HOZZÁVALÓK:

A citrommártáshoz:

  • 1,5 dl citromlé
  • 1/2 dl narancslé
  • 10 dkg cukor
  • 1 db tojássárgája
  • 1 ek étkezési keményítő

 

A citromkrémhez:

  • 2 db citrom
  • 1 db vaníliarúd
  • 15 dkg cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 60 dkg natúr görög joghurt

 

A tálaláshoz:

  • 20 dkg babapiskóta
  • tejszínhab
  • fehér csokoládé

 

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A mártáshoz felforraljuk a citrom- és a narancslevet a cukorral. Állandó kevergetés mellett hozzáadjuk a 1/2 dl vízzel és a tojássárgájával simára kevert étkezési keményítőt. Azután kevergetve sűrűre főzzük, majd lehúzzuk a tűzről, és kevergetve hagyjuk kihűlni.
  2. A citromkrémhez összekeverjük a citromok lereszelt héját, a vaníliarúd kikapart magjait, a cukrot, a tejszínt, valamint a habfixálót, majd kemény habbá verjük. Ezután óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a joghurtot és 2 ek citrommártást.
  3. A citromkrémet poharakba rétegezzük a kisebb darabokra tört babapiskótákat és a citrommártással. Ezután a hűtőbe tesszük legalább 1 órára. Egy kevés tejszínhabbal és leforgácsolt fehér csokoládéval díszítve tálaljuk.

 

 

NARANCSOS RÉTEGES POHÁRKRÉM

 

HOZZÁVALÓK:
A kekszes réteghez:

  • 20 dkg kakaós édes keksz 
     

A narancsos réteghez:

  • 300 ml narancslé gyümölcshússal 
  • 2 ek méz 
  • 6 ek főzés nélküli pudingpor 
     

A túrós réteghez:

  • 25 dkg túró 
  • 5 dkg tejföl 
  • 3 tk reszelt narancshéj 
  • 1 tk cukor 
  • 2 ek narancslé 
  • 1 zacskó bourbon vaníliás cukor

 

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A kekszet konyhai aprítóban durvára daráljuk.
  2. A narancsos réteghez összekeverjük a narancslevet a pudingporral és a mézzel. Ha nem elég sűrű, pudingport teszünk még bele.
  3. A túrós réteghez a túrót simára keverjük a tejföllel, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót.
  4. Végül poharakba rétegezzük. A kekszes réteggel kezdünk, arra jön a túrós réteg, majd egy narancsos. A narancsos pohárkrém tetejét megszórjuk egy kevés kekszmorzsával.

 

MOGYORÓS-CSOKIS POHÁRKRÉM


HOZZÁVALÓK:

  • 17,5 dkg nutella 
  • 25 dkg tejföl 
  • 1 ek instant kávé 
  • 1 ek keserű kakaópor 
  • 1 dl habtejszín 
  • 2 ek mogyoróbél 
  • 1 db kisebb alma 
  • 1 ek citromlé

 

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A mogyorós-csokis pohárkrém elkészítéséhez a Nutellát simára keverjük a tejföllel, az instant kávéval és a kakaóporral. Ezután beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt, valamint egy kevés kivételével a durvára vágott mogyorót.
  2. Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, majd felkockázzuk a húsát, és meglocsoljuk a citromlével.
  3. A csokis krémet 4 db üvegpohárba kanalazzuk, és ráhalmozzuk az almakockákat és a félretett mogyorót.

 

RÁKÓCZI TÚRÓS POHÁRKRÉM

 

HOZZÁVALÓK:

  • 12 dkg vajas keksz 
  • 16 dkg zsírszegény túró 
  • 0,8 dl görög joghurt 
  • 0,5 db citrom reszelt héja 
  • 2 tk méz 
  • 2 ek baracklekvár 
  • 2 ek összezúzott dióbél

 

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Először a kekszet durvára törjük egy zacskóban, akár sodrófa segítségével. Ha ezzel megvagyunk, a desszertes poharunk aljára szórjuk.
  2. A következő lépésben fogjuk a túrót, és jó alaposan elkeverjük a görög joghurttal, majd a mézzel és a citromhéjjal. Az így kapott keveréket a kekszmorzsa tetejére kanalazzuk, aztán a baracklekvárt is szépen elosztjuk rajta.
  3. Végül egy száraz serpenyőben kissé megpirítjuk a durvára darabolt diót, aztán megszórjuk vele a desszert tetejét. Érdemes egy fél órára hűtőbe tenni a pohárkrémet, mielőtt nekilátunk.

További ínycsiklandó és szemet gyönyörködtető pohárdesszertekért tekintse meg a teljes cikket a Mindmegette oldalán!

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)