Fenséges pásztorpite 4 lépésben

Egyszerű és elképesztően finom ez a sütőben sült zamatos fogás.

null

 

Fotó: Mindmegette

Elkészítés:

1. A pásztorpite töltelékéhez egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd fehéredésig megpirítjuk benne a darált húst. Hozzáadjuk a megtisztított, felaprított vörös- és fokhagymát, majd sózzuk, borsozzuk.
2. Megszórjuk liszttel, majd főzzük 1-2 percig. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, az alaplevet, a Worchestershire-szószt és az oregánót. Ezután felforraljuk, majd kis lángon addig főzzük, amíg a hús félig megpuhul. Hozzáadjuk a megtisztított, lereszelt répát, majd további 10 percig főzzük.
3. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk. Forró, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. Hozzáadjuk az összetört 2 ek vajat, a tejet és a lereszelt fokhagymát.
4. Kikenünk egy hőálló tálat a maradék vajjal, beleöntjük a húsos ragut, majd a tetejére simítjuk a burgonyát és megszórjuk a sajttal. Végül készre sütjük 35 perc alatt 190 fokra előmelegített sütőben.

Az eredeti cikk ITT olvasható.
Borítókép: Pásztorpite (Forrás: Mindmegette)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.