Tavaszköszöntő tekercsfalatkák humusszal

Viszlát tél, helló tavaszi fáradtság? Március nemcsak az ébredező természet, de az éves vitaminminimum hónapja is.

null

Lássuk be, ki vagyunk éhezve a frissességre, gyakorlatilag bármire, ami túlmutat a krumpli-cékla-narancs-fagyosmálna kvartett ízélményein. Sőt, ideje lenne a vitaminkapszulák kiábrándult rutinját a természetes örömfogyasztásra cseréni – írja a mindmegette.hu.

 

Egy szó, mint száz, itt az idő, hogy bevessük az olyan sápadtságűző recepteket, amik ízeket és színeket, magyarán az éledező tavasz energiáját varázsolja a tányérjainkra. Az olyan gyorsan elkészíthető, mégis növényi rostokban és vitaminokban gazdag falatokra gondolunk, mint a FANAN humusszal készült tavaszköszöntő tekercs, amivel 30 perc alatt rügyfakasztó hangulatot varázsolhatsz a családi asztalnál.

 

HOZZÁVALÓK:

(10 db tavaszköszöntő tekercs elkészítéséhez)

  • 1 doboz (250 g) humusz
  • 1 marék mungóbabcsíra
  • 1 csokor koriander
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 zellerszár
  • 1 saláta cukkini
  • 2 szál újhagyma zöld szára
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 1 citrom
  • 10 db kerek rizslapocska

 

ELKÉSZÍTÉSE:

  1. Készítsd elő a hozzávalókat és mosd meg a zöldségeket jó alaposan.
  2. Aprítsd fel a koriandert és a petrezselymet, majd reszeld vékony csíkokra a megpucolt sárgarépát.
  3. Az újhagyma zöld szárát lecsöpögtetés után vágd a lehető legapróbbra, majd szeleteld csíkokra a zellerszárat.
  4. A frissen vágott zöldségek illata valószínűleg mosolyt csal majd az arcodra, ez természetes, emiatt nem kell aggódni.
  5. Mérj egy tál langyos, szobahőmérsékletű vizet.
  6. A rizslapkorongokat külön-külön egyesével áztasd be, míg megpuhulnak, majd terítsd ki őket a vágódeszkára. Egyszerre csak annyit áztass be, amennyit ki tudsz teríteni, nehogy szétázzon!
  7. Kend meg a lapocskákat egyenként két kávéskanál humuszkrémmel, majd pakolj a frissen vágott zöldségekből egyenletes mennyiségű, de keskeny elrendezésű halmokat. A széleket hagyd „kenetlenül”, hogy fel tudd tekerni a lapocskákat.
  8. Tálald félbe vágva, mártogatós krémmel!

 

KÍSÉRŐ MÁRTOGATÓS:

Néhány perc alatt elkészíthető a tavaszváró tekercs mártogatós szósza. Ízlés szerint két evőkanál sötét szójaszószhoz egy nagyjából fél hüvelykujjnyi gyömbért kell reszelni, majd préselni hozzájuk egy gerezd fokhagymát és hozzájuk csapni egy teáskanálnyi barnacukrot. A keverékhez mérjünk két evőkanál vizet és ugyanennyi rizsborecetet. Keverjük össze őket, és máris tálalható a mártogatós szósz a tekercsek mellé!

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.