Sonka, torma, retek, tojás, tejföl, vaj, liszt, margarin, sütőpor
– ezek biztosan szerepelnek a bevásárlólistán, ha húsvét előtti napokban a boltba megy. Ám sokszor előfordul, hogy az utolsó pillanatban eszedbe jut, hogy egy süteményhez, vagy a hidegtálhoz milyen jó lett volna még venni valamit. Éppen ezért adunk néhány tippet, hogy mit tegyen be mindenképpen a kosarába – olvasható a Mindmegette cikkében.
Ha nem használja fel ezeket az élelmiszereket, alapanyagokat, akkor sincsen baj, hiszen a fagyasztóban, vagy a kamrában hosszú ideig elállnak.
Háztartási keksz
Az egyik jolly joker, ha édességet akar készíteni. Egy csomag keksz jól jön akár a kókuszgolyó, akár a kókusztekercs elkészítéséhez.
Alapanyaga lehet számtalan sütés nélküli finomságnak is.Ha van otthon gyümölcs és egy tasak pudingpor is mellé, csodás desszerteket varázsolhat belőle.
Darált hús
A darált hús is egy olyan alapanyag, aminek nagy hasznát veszi húsvétkor.
A húsvéti hidegtálhoz készíthet belőle fasírtgolyót, vagy Stefánia-szeletet, de a leveles tésztából készülő batyukat is megtöltheti vele.
Krumpli
Nem biztos, hogy a krumpli elsőként az eszébe jut a húsvéti bevásárláskor, de nem árt, ha egy kilót bedob a kosárba. A locsolók hálásak lesznek, ha a fasírtgolyó mellé krumplisalátát ehetnek.
A teljes cikk IDE kattintva olvasható.
Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)