Így készül a legfinomabb lepénykenyér

Ez az isteni, ropogós, tavaszi focaccia egyszerű, nem kell hozzá sok alapanyag, és kedvünkre díszíthetjük.

null

Ez az isteni tavaszi focaccia egyszerű, nem kell hozzá sok alapanyag, és a tetejét kedvünkre díszíthetjük. Olyan jól néz ki, hogy a társaságban biztosan akad majd valaki, aki elkéri a receptjét. Érdemes kipróbálni – írja a mindmegette.hu.

 

Tavaszi reggelekre, esetleg vendégvárónak is kiváló és szemet gyönyörködtető finomság. Aki a pizzát szereti, a focacciát is imádni fogja. A két tészta között minimális a különbség, az olaszok lapos kenyere leginkább a mi langallónkra emlékeztet.

 

HOZZÁVALÓK:

A tésztához:

  • 40 dkg fehér búzaliszt
  • 10 dkg világos rozsliszt
  • 7 g instant élesztő
  • 1 tk só
  • 3,25 dl víz
  • 1 ek olívaolaj + a kenéshez + a tepsihez

 

A díszítéshez:

  • 3 db piros koktélparadicsom
  • 2 ág bazsalikom
  • 1/4 fej lila hagyma
  • 1/4 db sárga kaliforniai paprika
  • 1 marék tökmag

 

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A focacciához egy tálban elvegyítjük a kétféle lisztet az élesztővel és a sóval. Hozzáöntjük a vizet és az olívaolajat, és összekeverjük fakanállal, majd kézzel átgyúrjuk a tésztát.
  2. A tetejét olívaolajjal megkenjük, majd letakarva, meleg helyen 2 órán át kelesztjük.
  3. Egy kisebb tepsit olívaolajjal kikenünk, belehelyezzük a tésztát, és kézzel belenyomkodjuk egyenletesen. Villával megszurkáljuk, és ismét megkenjük olívaolajjal.
  4. A tepsit egy konyharuhával letakarjuk, és további 45 percen át kelesztjük a tésztát.
  5. A sütőt előmelegítjük 225 fokra.
  6. Közben a díszítéshez megmossuk a koktélparadicsomokat, majd félbevágjuk őket. A bazsalikomot megmossuk, leszárítjuk. A lila hagymát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, azután csíkokra szedjük őket. A paprikát megmossuk, szárazra töröljük, és felcsíkozzuk.
  7. A tésztán a koktélparadicsomot, a bazsalikomot, a tökmagot, a hagymát és a paprikát a képen látható módon vagy tetszés szerinti alakzatban elrendezzük.
  8. A focacciát 225 fokon 15 percig sütjük. Azután leveszsük a sütő hőfokszabályzóját 200 fokra, és 10-15 perc alatt készre sütjük a lepénykenyeret.

Borítókép: Képernyőkép (Forrás: Youtube)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.