1. Késélező
Rendszeres használat mellett még a minőségi vágószerszám éle is elkopik, ez pedig nemcsak bosszantó, hanem balesetveszélyes is – olvasható a Mindmegette cikkében.
Drága - és sok estben a pengét roncsoló - késélező helyett használjon kerámiabögrét a művelethez!
Fordítsa lefelé a konyhapulton, tartsa stabilan az egyik kezével, fektesse rá a kés lapját, majd 45 fokos szögben húzza végig a bögre peremén, a nyelétől a hegyéig. Ismételje meg néhányszor a mozdulatot, aztán fordítsa meg, hogy a másik oldalát is megélezhesse.
2. Kekszkiszúró
Ezek az apró kellékek hajlamosak elveszni a szekrény mélyén.
Nos, az egyszerű, kör alakú kekszeket szűk szájú pohárral vagy befőttesüveggel is kiszaggathatja.
Használat előtt ugyanúgy mártsa lisztbe a szájukat, így nem ragad rájuk a tészta.
3. Tojásszétválasztó
A nagymamánk biztosan jót kacagna ezen az eszközön, de a kezdő háziasszonyok számára hasznos segítség lehet.
Ennek híján használjon szűrőkanalat: tartsa egy tál fölé, és üsse bele a tojást. A sárgája a kanálban marad, a fehérje pedig az apró lyukakon át a tálba folyik.
A másik megoldás, ha egy fél literes, műanyag üdítős üveget összepréselünk, és óvatosan a tálba felütött egész tojások fölé tartva, a sárgájákat óvatosan kiszippantjuk a fehérjetengerből.
A teljes cikk IDE kattintva olvasható.
Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)