Túl sok húsvéti sonka maradt? Ne csak sonkás tésztában gondolkodjon! Tortillába is töltheti, most mutatunk is egy fenomenális receptet hozzá, maradékmentésre fel – olvasható a mindmegette.hu cikkében.
Amikor már elfogyott a körítés, de a húsvéti sonka még mindig hegyekben áll a hűtőben, akkor minden maradékmentő ötlet jól jön! Most itt egy kevésbé szokványos, ám annál finomabb receptet: ez a sonkás taco házi tortillával, amit garantáltan imád majd a család, amit ezentúl nem csak húsvét másod-, harmadnapján, hanem hetente követelnek majd. Készítse el a sonkás tacót házi tortillával!
Hozzávalók:
A tortillához:
- 17 dkg liszt
- 5 dkg kukoricaliszt
- 1 tk só
- csipet sütőpor
- 5 dkg zsír
- 1,1 dl meleg víz
A tacóhoz: - 30 dkg füstölt főtt sonka
- 2 db érett avokádó
- 2 db lime
- 1 fej vöröshagyma
- friss koriander
- 2 db kisebb piros chili
Elkészítés:
- A lisztet, sót, sütőport a zsírral elmorzsoljuk, majd a vízzel kézzel összegyúrjuk és fél órát lefóliázva állni hagyjuk.
- Amíg pihen a tésztánk, az avokádót a lime-al és chilipaprikával pépesítjük, illetve a hagymát a korianderrel összevágjuk.
- A tésztából kb. 50 grammos golyókat gyúrunk, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk.
- Száraz, teflonos serpenyőben a tortilla lapokat oldalanként 2-2 perc alatt, erős lángon megpirítjuk.
- A sonkát felmelegítjük, nagyobb darabokra törjük és a zöldségekkel betöltjük a még meleg tacóba és azonnal fogyasztjuk!
Borítókép: Képernyőkép (Forrás: Youtube)