Sonkás taco maradék húsvéti sonkából, házi tortillával

Túl sok sonka maradt az ünnepekről? Mutatunk egy fenomenális receptet a változatos maradékmentéshez.

null

Túl sok húsvéti sonka maradt? Ne csak sonkás tésztában gondolkodjon! Tortillába is töltheti, most mutatunk is egy fenomenális receptet hozzá, maradékmentésre fel – olvasható a mindmegette.hu cikkében.

 

Amikor már elfogyott a körítés, de a húsvéti sonka még mindig hegyekben áll a hűtőben, akkor minden maradékmentő ötlet jól jön! Most itt egy kevésbé szokványos, ám annál finomabb receptet: ez a sonkás taco házi tortillával, amit garantáltan imád majd a család, amit ezentúl nem csak húsvét másod-, harmadnapján, hanem hetente követelnek majd. Készítse el a sonkás tacót házi tortillával!

 

Hozzávalók:

A tortillához:

  • 17 dkg liszt
  • 5 dkg kukoricaliszt
  • 1 tk só
  • csipet sütőpor
  • 5 dkg zsír
  • 1,1 dl meleg víz

    A tacóhoz:
  • 30 dkg füstölt főtt sonka
  • 2 db érett avokádó
  • 2 db lime
  • 1 fej vöröshagyma
  • friss koriander
  • 2 db kisebb piros chili

 

Elkészítés:

  1. A lisztet, sót, sütőport a zsírral elmorzsoljuk, majd a vízzel kézzel összegyúrjuk és fél órát lefóliázva állni hagyjuk.
  2. Amíg pihen a tésztánk, az avokádót a lime-al és chilipaprikával pépesítjük, illetve a hagymát a korianderrel összevágjuk.
  3. A tésztából kb. 50 grammos golyókat gyúrunk, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk.
  4. Száraz, teflonos serpenyőben a tortilla lapokat oldalanként 2-2 perc alatt, erős lángon megpirítjuk.
  5. A sonkát felmelegítjük, nagyobb darabokra törjük és a zöldségekkel betöltjük a még meleg tacóba és azonnal fogyasztjuk!

 

Borítókép: Képernyőkép (Forrás: Youtube)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.