Szerencsére létezik olyan módszer, amellyel egyszerűbbé válik a sütés – a titok pedig nem más, mint a megfelelő vágási technika.
Csak egy kés, és kész
A kifilézett csirkemellet úgy lehet a legkönnyebben egyenletesen átsütni, ha sütés előtt felszeleteljük a húst: az egész csirkemellet először vágjuk ketté, majd vízszintesen is vágjuk el a csirkemell-darabokat. Hogyan? Tegyük a fél csirkemellet a vágódeszkára, egyik kézzel nyomjuk erősen lefelé, nehogy elcsússzon! A másik kézzel a kést a deszkával párhuzamosan tartva óvatosan vágjuk el a húst. Így a csirkemell máris vékonyabb lesz.
Leheletvékony szeletek
Ha a recept úgy kívánja, tovább tudjuk csökkentetni a hús vastagságát. Tegyük a félbevágott csirkemell szeletet két viaszpapír vagy folpack-darab közé, és húsklopfolóval óvatosan ütögessük a kívánt méretre. Nem baj, ha nincs klopfoló, rengeteg más, a konyhában biztosan megtalálható eszközt bevethetünk a sodófától kezdve a borosüveg talpán át a serpenyőig.
Az így felvágott csirkemellszeletek néhány perc alatt átsülnek, miközben szaftos, ízletes marad a hús.
Az eredeti cikk ITT olvasható.
Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)