Így tud tökéletes krumplit főzni a mikróban

Szeretjük a héjában sült krumplit, hiszen finom és laktató.

null

Fontos az előkészítés

Válasszunk kisebb, egyforma méretű burgonyákat, alaposan mossuk meg őket folyóvíz alatt majd papírtörlő segítségével töröljük szárazra.

Ezután villával több helyen szúrjuk meg a krumplikat, hogy a gőz távozhasson, és a burgonya belseje is megpuhuljon – olvasható a Mindmegette cikkében.

Mindössze 7 perc

Tegyük a mikróba burgonyákat, egymástól egyenlő távolságra és a legmagasabb fokozaton indítsuk el a mikrót 3,5 percre.

Ha letelt az idő, óvatosan nyissuk ki a mikró ajtaját és fordítsuk meg a burgonyákat.

Süssük további 3,5 percig. Vigyázzunk, mert amikor kinyitjuk a mikró ajtaját, forró gőz csaphat ki és a burgonyák is forróak lesznek!

Ha burgonyák ennyi idő után is kemény tapintásúak, akkor folytassuk a sütést 1 perces lépésekben, míg a villát könnyen át tudjuk szúrni a krumplin.

Miután a burgonya megpuhult, vágjuk ketté, sózzuk, borsozzuk és locsoljuk meg vajjal.

Különösen finom lesz a végeredmény, ha sütés előtt átkenjük a krumplikat olívaolajjal.

Egy kis extra

Persze a végeredmény így nem egészen olyan, mintha sütőben sütnénk a burgonyát.

Ez a probléma azonban könnyen orvosolható: melegítsük elő a sütőt 250 fokra, míg a burgonyák a mikróban vannak.

Utána csúsztassuk át őket egy sütőlapra és süssük pár percig, míg a héjuk ropogós lesz.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.