Fontos az előkészítés
Válasszunk kisebb, egyforma méretű burgonyákat, alaposan mossuk meg őket folyóvíz alatt majd papírtörlő segítségével töröljük szárazra.
Ezután villával több helyen szúrjuk meg a krumplikat, hogy a gőz távozhasson, és a burgonya belseje is megpuhuljon – olvasható a Mindmegette cikkében.
Mindössze 7 perc
Tegyük a mikróba burgonyákat, egymástól egyenlő távolságra és a legmagasabb fokozaton indítsuk el a mikrót 3,5 percre.
Ha letelt az idő, óvatosan nyissuk ki a mikró ajtaját és fordítsuk meg a burgonyákat.
Süssük további 3,5 percig. Vigyázzunk, mert amikor kinyitjuk a mikró ajtaját, forró gőz csaphat ki és a burgonyák is forróak lesznek!
Ha burgonyák ennyi idő után is kemény tapintásúak, akkor folytassuk a sütést 1 perces lépésekben, míg a villát könnyen át tudjuk szúrni a krumplin.
Miután a burgonya megpuhult, vágjuk ketté, sózzuk, borsozzuk és locsoljuk meg vajjal.
Különösen finom lesz a végeredmény, ha sütés előtt átkenjük a krumplikat olívaolajjal.
Egy kis extra
Persze a végeredmény így nem egészen olyan, mintha sütőben sütnénk a burgonyát.
Ez a probléma azonban könnyen orvosolható: melegítsük elő a sütőt 250 fokra, míg a burgonyák a mikróban vannak.
Utána csúsztassuk át őket egy sütőlapra és süssük pár percig, míg a héjuk ropogós lesz.
Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.
Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)